Kategória: Egészség

A dietetikus Gödöllő gyógyközpontjaiban felkereshető

A szakember feladata, hogy betegségből, megváltozott élethelyzetből, vagy egyszerűen csak tudatosságból változtatni akaró személyeknek segítsen az egészséges táplálkozás kialakításában. Dietetikus Gödöllő kórházaiban, szanatóriumaiban és szakrendelőiben egyaránt tevékenykedik. Ezeken kívül, gyakran… Tovább »

Body art torna a fitt testért

A helyes testtartást kevesen tudják megtartani az évek során, hiszen az ülőmunka, a mozgáshiányos életmód ráteszi látható pecsétjét a testünkre. A body art torna legfőképpen a core izmokat, vagyis a… Tovább »

Porckorongsérvre gyógytorna? Így segíthet

Heves, éles fájdalom a porckorongsérv egyik tünete, amihez társulhat az alsó és felső végtag területén jelentkező érzés- és mozgászavar. A legtöbben úgy gondolják, hogy ennek csak műtéti megoldása létezik, pedig… Tovább »

Hormonális egyensúly helyreállítása természetesen? Így segíthetnek az Aviva gyakorlatok

Ha egy szervezetben felborul a hormonális egyensúly, akkor több egészségügyi probléma is rövidesen megjelenik. Azonban létezik egy Magyarországon is egyre inkább megismert és elterjedt mozgásforma, amivel egyensúlyba hozható a hormonszint… Tovább »

A fehérje elengedhetetlen az izomnövekedéshez

Az elért izomtömeget nem csupán növelni, de egy szinten túl megtartani sem egyszerű. Ezekben a folyamatokban a kellő mennyiségű fehérje fogyasztásának kulcsfontosságú szerepe van. Ugyanúgy igaz ez akkor is, amikor… Tovább »

Kinél érezhető a legjobban a korall hatása?

A kő már régóta vonzza az emberek figyelmét, nemcsak az egyedi megjelenésével, hanem a gazdag színeivel is. A belőle készült ékszerek ráadásul szinte mindenkinek alkalmasak, kortól és nemtől függetlenül. A… Tovább »

Mikor kell kihúzni a fogat?

Észrevétlenül elromolhat egy vagy több rágószervünk és mire fájdalom jelentkezik, addigra már nem biztos, hogy megmenthetőek. Ilyen helyzetekben a szakorvos a fog eltávolítását javasolja. Több olyan eset is lehet, amikor… Tovább »

Mi történik a műlencse műtét után? Íme több vélemény a kezelés utáni életről

Tulajdonképpen egy beültetett műlencse nem csupán a szürkehályogra kínál megoldást, hanem nagyfokú látáscsökkenés is korrigálható ezzel, illetve a lézeres látásjavítás alternatíváját jelenti sok betegnek. De jó megismerni a beavatkozáson átesett… Tovább »

Ezért népszerű a gyermekszemészeti magánrendelés Budapesten

Az egészség megőrzésére nemcsak felnőttként kell odafigyelni, hanem már egészen fiatal kortól kezdve. Sajnos egy kisgyermeknél az esetlegesen felmerülő panaszok nem annyira nyílvánvalóak, ezért a szüleiknek kell erre fokozottan figyelniük…. Tovább »