Porckorongsérvre gyógytorna? Így segíthet

porckorongsérv

Heves, éles fájdalom a porckorongsérv egyik tünete, amihez társulhat az alsó és felső végtag területén jelentkező érzés- és mozgászavar. A legtöbben úgy gondolják, hogy ennek csak műtéti megoldása létezik, pedig a kezdeti szakaszban nagyon jól kezelhető célzott tornával. Sokak szerint a porckorongsérv legbiztosabb kezelési módjai közé tartozik a gyógytorna. Érdemes felkeresni a gyogytornaszom.hu weboldalon megismerhető rendelőt, ha a fenti fájdalmakkal küszködik, mert az itt dolgozó szakemberek biztosan tudnak segíteni a panaszán.

Soha nem egy kezelési technikát alkalmaz erre az egészségügyi problémára a gyógytornász, hiszen általában többre van szükség. A gyakorlatok egymást kiegészítve szolgálják a teljes felépülést. A rendelőben alapos állapotfelmérés előzi meg a porckorongsérv kezelését. Orvos és gyógytornász végezhet manuálterápiát is, mert ennek a betegségnek a kezelésében is hatékony ez a technika. A leginkább eredményes konzervatív módszer a Mckenzie terápia, amit csak az erre jogosult szakemberek végezhetnek.

Egyénre szabottan zajlik a kezelés és fontos megjegyezni, hogy ez nem egy tornasort jelent, hanem mozdulatot és testtartást, amit a páciensnek meghatározott rendszerességgel és ismétlésszámmal kell végeznie. Erről minden információt megtalálunk az említett weblapon, ahol megismerhetjük a tapasztalt, kedves gyógytornászokat is. Felkészült, profi csapat várja ebben a rendelőben a betegeket. Elkötelezett szakemberek, akik maximálisan figyelnek a páciensekre.

Rövid időn belül kapunk itt időpontot, tehát nem kell sokat várnunk a kezelésre, mint általában az állami intézményekben. Gondoljon bele, hogy milyen kín erős hátfájdalommal élni hetekig, mindaddig, amíg ránk kerül a sor! Nos, a Gyógytornászom rendelő esetében nincs ilyen, a kezelés az időpont egyeztetését követően röviddel elkezdődik. Nagy eséllyel megszabadulunk a fájdalomtól, elsajátíthatjuk a helyes testtartást, elmúlhat a zsibbadás és a gyengeség a végtagokból. A rendszeres gyógytornának köszönhetően nem újul ki a probléma.