Közel vannak a Nagyvárad látnivalók

Nagyvárad látnivalók

Magyarországról nagyon sokan utaznak a szabadságuk alatt egészen távoli tájakra, pedig közelebb is vannak csodálatos helyek, települések, amelyek nagyszerű látnivalókat tartogatnak a látogatóknak. Például a Nagyvárad látnivalók listáján a középkori vár első helyen szerepel.

Az erődítmény többször átalakult a története során, a 14. és 15. században zajlottak a legjelentősebb építkezések. A Nagyvárad látnivalók ezen kiválósága körülbelül 30 hektáron terült el és 3 erődített részre volt osztva. Ez az Alsóvár, a Felsővár és a Vízivár. Falai és bástyái között több kapu és torony található, de épült egy kápolna és lakóházak is a vár területén.

Az 1566-os ostrom során a törököknek sikerült elfoglalniuk a nagyváradi várat, 1692-ben pedig az osztrákok foglalták el. A18. században elvesztette jelentőségét az erődítmény, amikor a város a Habsburg Birodalom része lett és lebontották az épületek nagy részét. A Nagyvárad látnivalók ilyen és ehhez hasonló csodálatos helyeket, magát a történelmet kínálják a látogatóknak.