Hormonális egyensúly helyreállítása természetesen? Így segíthetnek az Aviva gyakorlatok

Aviva gyakorlatok

Ha egy szervezetben felborul a hormonális egyensúly, akkor több egészségügyi probléma is rövidesen megjelenik. Azonban létezik egy Magyarországon is egyre inkább megismert és elterjedt mozgásforma, amivel egyensúlyba hozható a hormonszint és megszüntethetőek a gondok. Az Aviva módszerről bővebben olvashatsz a valtozasmuhely.hu weboldalon. Az, hogy a testünk működésével tisztában legyünk, az önismeret első lépése.

Csak akkor tudjuk megélni a maga teljességében a nőiességünket, ha megértjük és elfogadjuk szervezetünk funkcionálását. Ez egy érdekes felfedezőút, aminek során kapcsolatot teremthetünk a testünk természetes funkcióival, ráérezhetünk arra, hogy annak mire van szüksége a kiegyensúlyozott működéshez. Az Aviva módszer segítségével kialakíthatjuk ezt a fontos kötődést a testünkkel, ezért érdemes adni neki egy esélyt.

A speciális beszorító és ellazító gyakorlatok erősen képesek támogatni a női szervek működését, beindítják a szervezet öngyógyító folyamatait. Kimondottan egészségügyi problémák prevenciójára és megoldására fejlesztette ki ezt a mozgásformát a magyar származású fizikoterapeuta, Aviva Gabriella Steiner. A gyakorlatok segítik a méh és a petefészek működését, egyensúlyba hozzák a hormonszintet. Nagyon jó hatást gyakorolnak a belső elválasztású mirigyek működésére is, ezért gyakran nevezik hormontornának.

Természetesen, eredménnyel vethető be a módszer egyéb nőgyógyászati problémák esetén is, illetve a férfiaknak szintén segít a prosztatagondok leküzdésében. Az Aviva oktató nem pusztán a mozgásformákat tanítja meg a résztvevőknek, hanem a helyes légzést, testhasználatot és táplálkozást is, hiszen a folyamat csak így teljes. Hasznos és természetesen személyre szóló életmód tanácsokkal látja el a gyakorlókat annak érdekében, hogy a céljukat gyorsan és hatékonyan érhessék el. Tulajdonképpen a tornagyakorlatok a combközéptől köldökig tartó zónát mozgatják meg, így az adott területen felserkentik a vérkeringést és aktiválják a belső elválasztású mirigyeket.