Nem lehetséges a bojler vízkőtelenítés házilag

bojler vízkőtelenítés házilag

Minden háztartási berendezést karban kell tartani annak érdekében, hogy minél hosszabb ideig működjön tökéletesen. Mivel a vízkő sem az elektromos, se a gázos berendezést nem kíméli, célszerű elvégezni a vízkőtelenítést. A gázzal működő bojler vízkőtelenítés házilag nem végezhető el, ehhez feltétlenül szakembert kell hívni. Ebben az esetben komoly szakértelmet igénylő, precíziós műszerrel állunk szemben, amivel nem lehet kísérletezgetni.

Az elektromos bojlernél sem célszerű tapasztalat nélkül elkezdeni a munkát, ha nincs megfelelő szakértelmünk hozzá, akkor jobb egy mester segítségét kérnünk. A vízkő megjelenését nem lehet megelőzni, azonban ennek ideje kitolható. Mivel a kialakulása kapcsolatban van a hőmérséklettel, ezért logikus, hogy az alacsonyabb szintre állított hőfok esetében a vízkövesedés később indul be. Nem hoz sikert a bojler vízkőtelenítés házilag, így nem érdemes kockáztatni a meghibásodását. A szakember ilyenkor nélkülözhetetlen. A bojler vízkőtelenítés házilag kiváló vízszerelő feladata.

Mikor szükséges a radiátor légtelenítés?

A lakásban lévő fűtőtestek tökéletes állapotáról minden fűtési szezon előtt tanácsos megbizonyosodni, ha nem akarunk kellemetlen meglepetésben részesülni a hideg napokon. A fűtés megkezdése előtt, a radiátor légtelenítés elvégzendő teendő, mert ezzel növelhetjük a fűtőtest hatásfokát, pénzt is megtakaríthatunk, valamint megóvhatjuk a fűtési rendszert. Persze pontosan meg lehet határozni azokat a jeleket, amelyek a problémát mutatják. Szükséges a radiátor légtelenítés, ha a fűtőtest furcsa hangokat hallat és nem melegszik egyenletesen.

Tulajdonképpen ilyenkor levegő szorul a csövekbe és a légbuborékok miatt nem megfelelő a meleg víz körforgása. Általában a radiátor felső része marad hideg, de az is előfordul, hogy a két oldala között hőmérséklet különbség van. A levegősség tönkreteheti a rendszer egyéb részeit is, mint a kazánt és a szivattyút. Szerencsére, a radiátor légtelenítés házilag is könnyen elvégezhető, ehhez a munkához nem szükséges szakember segítségét kérni. Türelem és néhány eszköz kell hozzá.