A kotyogó kávéfőző indukciós tűzhelyre is helyezhető

kotyogó kávéfőző

Az indukciós főzőlapok csupán néhány évvel ezelőtt léptek be a mindennapjainkba és azonnal sok rajongót szereztek maguknak. Sok tűzhely tulajdonosnak azonban le kellett cserélnie a főzőedényeit a megfelelő változatokra.

De jó-e a kotyogó kávéfőző az indukciós főzőlapokhoz? Vizsgáljuk meg! Már megállapítottuk, hogy az indukciós főzőlaphoz speciális, ferromágneses ötvözetből készült alaplappal rendelkező edényekre van szükség. Egy ilyen kávéfőző a főzőzónára helyezve indukciós áramot generál, ami felmelegíti a vizet. Ez pontosan ugyanúgy történik, mint egy hagyományos kotyogó kávéfőző esetében. Ahogy a víz felmelegszik, áthalad az őrölt kávén, illó- és aromaanyagokkal telítve azt.

Az oldat egy üreges csövön keresztül emelkedik fel és a kávéfőző felső tartályába kerül. Ha az összes víz feljött a tetejére, a kávé készen van. Tehát kijelenthetjük, hogy az indukciós főzőlapokra tervezett kotyogó kávéfőző kialakítása pontosan megegyezik a gázfőzőlapokra tervezett készülékével és a működési elve is hasonló.