Hullámlemez kerítés – Tényleg jól mutat!

hullámlemez felhasználása

Egy ház körül mindig van teendő, időnként a kerítést is le kell cserélni, mert a régi már nem felel meg az elvárásoknak. Erre ideális választás a hullámlemez, mivel számtalan előnye van. A hullámlemez felhasználása sok mindenben megegyezik a trapézlemezzel, ugyanakkor esztétikusabb kivitelnek számít. Az ebből az anyagból készült kerítés gondozásmentes, nem szükséges 2-3 évente újrafesteni, mint a fából készült változatokat.

Strapabíró UV- és időjárásnak ellenálló felület a hullámlemez, ráadásul nagyon könnyen felszerelhető. Többféle színben kapható a lemez az aceltrapezlemez.hu weboldalon megismerhető vállalkozásnál. Érdemes felkeresni és megtekinteni a gazdag kínálatot, amit nemcsak személyesen tehetünk meg, hanem a portálon keresztül is. A hullámlemez tulajdonképpen a hagyományos trapézlemez egyik fajtája, viszont annál sokkal lágyabb megjelenésű.

Általában 0,4-0, 75 mm vastagságú, horganyzott, vagyis cinkkel felületkezelt acéllemezből készül. A jobb időjárás elleni védelem érdekében, a gyártók egyik oldalát műanyag bevonattal is ellátják. Széles a felhasználási területe, hiszen remekül alkalmazható klasszikus hullámpala kiváltására, belső falburkolatok készítésére, homlokzatburkolásra, melléképületek fal- és burkolóanyagának, garázsajtónak és kerítés is építhető a felhasználásával. Figyelembe kell venni méretválasztásnál az úgynevezett S vagy SIN számot, ahol az első a hullámot jelenti, az utána következő szám pedig a hullámprofil magasságát milliméterben kifejezve.

Példának okáért, az S18-as hullámlemez 18 mm-es hullámprofil magassággal rendelkezik. A termék elsődleges felhasználási területétől függően, választani lehet műanyag, valamint bitumenes változatok közül. Előbbi előnye, hogy ez a legolcsóbb megoldás, illetve súlyra a legkönnyebb, ami kerítésépítésnél is nagyon jól jön. A bitumenes hullámlemezeket ma már formaldehid-mentesen gyártják, tehát környezetbarát termékek. Bármelyiket választjuk, annyi bizonyos, hogy időtálló és designos építményt hozhatunk létre a felhasználásával.