Nem elhanyagolható a bemelegítés futás előtt

Mint mindent az életben, a sportolást is okosan kell végezni, nehogy a hirtelen lendület miatt egészségi problémák jelentkezzenek. A bemelegítés futás előtt rendkívül fontos, ennek egyik alapvető szabálya pedig, hogy bemelegítetlen izmot nem szabad nyújtani, elsődleges célja pedig a vérkeringés élénkítése, az izomhőmérséklet emelése az izmok vérbőségének növelésén keresztül. A bemelegítést pár perc helyben kocogással kell kezdeni, csak utána következhetnek a gimnasztikai gyakorlatok. Tehát, a bemelegítés futás előtt sorrendje: helyben kocogás, gimnasztika, rövid nyújtás. Ez a folyamat nagyjából 10 percig kell tartson. A nyújtógyakorlatokat lazán, rövid ideig tanácsos végezni, amíg az izmok kellemes feszülését érzi, de nem fájdalmas a mozdulatsor. Kezdő kocogóknak és aktív sportolóknak egyaránt ajánlott a hatékony bemelegítés futás előtt növelésére kifejlesztett sportkrémek alkalmazása.

A legjobb választásnak a gyógynövényekből készített krémek minősülnek, ugyanis ezeknek csak a jó hatását érezzük, mellékhatásaik nincsenek. Ugyancsak ez a helyzet a zúzódásra gyógynövény felhasználásával előállított krémek esetében is.ó

De felvetődik a kérdés, hogy vajon hatékonyak-e a gyógynövény kivonatok zúzódás esetén? Erre a kérdésre határozott igen lehet csak a válasz, hiszen ha belegondolunk, nagyanyáink mindig gyógynövények használatával kezelték a különböző betegségeket, sérüléseket, a legtöbb esetben sikerrel. Akkoriban még nem szaladtak minden bajjal orvoshoz. De maradjunk a zúzódásnál! Tulajdonképpen ártalmatlan, de fájdalmas jelenség. A sérülés helye megduzzad, lilásan elszíneződik és minden érintésre érzékennyé válik. Leginkább sportsérülések és balesetek nyomán alakul ki, de gyakori sérülés lehet a gyerekeknél és az idősebb korosztály tagjainál. Utóbbinál a bőr elvékonyodása miatt. A zúzódásra gyógynövény hatású krémek használata ilyen esetekben nagyon hasznos lehet. Megvalósulhat a fájdalomcsillapítás, a duzzanat és a véraláfutás csökkentése, valamint a regeneráció elősegítése egyaránt.