Milyenek valójában a legjobb thriller könyvek?

legjobb thriller könyvek

A thriller rengeteg ember fantáziáját megmozgatja, legyen az a könyvek lapján vagy a mozik vásznán. A legjobb thriller könyvek akkora sikereket értek el, hogy meg is lettek filmesítve, így talán még nagyobb réteget érintettek meg. A jó thriller mindig fokozatosan épül fel, a feszültség a pattanásig fokozódik, a végén pedig jön egy nem várt csattanó. Túlzásokkal van teli, ami ennél a műfajnál egyáltalán nem hátrány, sokkal inkább előny. Ilyen eszközökhöz nyúlnak a magyar thrillerek nagymesterei is, mint Mira Sabo, Frei Tamás és Borsa Brown is.

A legjobb thriller könyvek sok esetben igaz eseményeken nyugvó történetek dolgoznak fel, természetesen rengeteg fikcióval kiegészítve. Peter Sheldon Budai milliárdosok könyve is a rendszerváltás utáni felső tízezer túlkapásaiból merítkezik. A legjobb thriller könyvek az utóbbi időben Mira Sabo magyar írónő nevéhez kötődnek. Az olyan trilógiái, mint a Fehér gallér vagy a Hatalom egész egyszerűen lebilincselik az olvasókat, hiszen annyira izgalmasak.

Az Amíg kinyílik a szemünk Mira Sabo egyik legjobban sikerült pszichothrillere

Mira Sabo magyar írónő talán elsőre nem is gondolta, hogy az egyik könyve akkora sikert arat, hogy még másik kettő követi majd egy trilógia keretében. Pedig az Amíg kinyílik a szemünk szó szerint kérte a folytatást. A Birtoklás trilógia első része hatalmas siker lett az igényes olvasmányok kedvelői körében. Van benne minden, amit az olvasók keresnek: izgalom, romantika, titkok és szenvedély. Egy olyan világba kalauzol el, ahová a való életben bizonyára nincs betekintése sok embernek.

Az Amíg kinyílik a szemünk ugyanis a pimaszul hivalkodó fehérgallérosokat mutatja be, kozmetikázatlanul. A mocskos magánéletük, különös szokásaik, az alvilággal való ténykedéseik olyan élethűen vannak vázolva a könyvben, hogy szinte egy percre sem lehet letenni a kötetet. Az Amíg kinyílik a szemünk műben a „tiszta” pont egy fiatal, ártatlan és gyönyörű lány, aki kedvenc kávézójában belebotlik Tamássy Áronba, a fiatal, vonzó és gátlástalan milliárdosba.