Mikor esedékes a kazáncsere?

kazáncsere

A berendezés tökéletes működése elengedhetetlen, hiszen nagymértékben szolgálja a kényelmet. A kazáncsere sajnos előbb-utóbb esedékessé válik, mivel a készülékek élettartama véges. Ha már nem üzembiztos, akkor arra a kéményseprő, a szervizes szakember vagy a gázszerelő felhívja a figyelmét a karbantartási műveletek alkalmával. Az egyszerűsített készülék lecserélése engedély nélkül akkor kivitelezhető, ha a teljesítménye nem nagyobb, mint a meglévő szerkezeté és semmilyen változás nem történik a gázvezetékekben, vagy a rendszer más részeiben.

A kazáncsere ilyen esetekben újabb tervengedélyezést nem igényel. Amennyiben a meglévő készüléket nagyobb teljesítményűre szeretné cserélni, esetleg a vezetékeken akar változtatni, akkor ahhoz mindenképpen szükség lesz hatósági engedélyre. Általában a nyílt égésterű változatokat szeretnék újra, vagyis zárt típusúra váltani az emberek. A kazáncsere nem vesz sok időt igénybe, ha szakképzett mesterekre bízza a dolgot. Az év minden napján kivitelezhető a munka, csak egy telefonhívásába kerül.

Mitől függ a fűtési rendszer átmosása ár?

A művelet végső összege attól függ, hogy milyen megoldást választ. A fűtési rendszer átmosása ár vállalkozásonként eltérő. A szakemberek minden esetben hőkamerával vizsgálják át a rendszert. Amennyiben dugulást vagy hőfoltokat észlelnek, akkor kezdetét veszi a művelet. Érdemes megemlíteni, hogy a gépi, vegyszeres tisztítás, a szennyeződésektől függően, akár 60 %-kal gazdaságosabbá, illetve hatékonyabbá teheti a hőleadást.

A beavatkozást követően, a cirkó alig megy, mégis kellemes meleg lesz a lakásban. A fűtési rendszer átmosása ár, ha ezt veszi figyelembe, akkor nem nevezhető magasnak. Egy kitakarított rendszer védve lesz a korrózió és az egyéb folyamatokkal szemben, a hatékonysága pedig ugyanolyan lehet, mint újszerű állapotában. Az impulzusos mosást általában nem alkalmazzák a cirkó tisztítására. Az efféle karbantartás célja inkább a csövek és a radiátorok működésének helyreállítása. A fűtési rendszer átmosása ár megtudakolása érdekében, helyszíni felmérésre van szükség.