Holt-tengeri iszappal könnyű a zsíros bőr ápolása

zsíros bőr ápolása

A rengeteg új terméknek hála, már az otthonunkban is megvalósítható az alapos arcápolás. A zsíros bőr ápolása ugyanakkor minden esetben nagyobb körültekintést igényel.

Szerencsére ehhez is tengernyi különböző kozmetikum közül válogathatunk. Ezen bőrtípus ápolásakor is figyelembe kell vennünk még sok más tényezőt ahhoz, hogy a szépítkezés valóban sikeres legyen. Ilyen faktor a hámréteg zsíros hajlama mellett, a bőrünk érzékenysége és a korunk is. A méltán kedvelt holt-tengeri iszappal készült testápolók azonban a zsírós bőr ápolása céljából, több oldalról közelítik meg a kérdést. Például mérsékelik a faggyútermelést és pórus összehúzó hatással bírnak.

Előfordul azonban, hogy míg a homlokon és az orron zsíros felhámmal találkozunk, addig az arcon száradásra hajlamos a felület. Ilyenkor az arctisztítás után célszerű hasonló jellegű hidratáló krémet alkalmazni az érzékenyebb területeken, amelyek nem zsírosítanak. Amennyiben bizonytalanok vagyunk a zsíros bőr ápolása kapcsán, kérjünk segítséget a szakembertől!