Miért fontos az MSM pótlás?

msm

A szerves kén, más néven metil-szulfonil-metán olyan anyag, ami természetes formában, többek között zöldségekben, gyümölcsökben, tejben vagy teában fordul elő. Ez az egyik leggyakoribb ásványi anyag az emberi szervezetben. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, méregtelenítő és helyreállító tulajdonságokkal rendelkezik.

Az MSM szükséges a szervezetünk megfelelő működéséhez. Viszont, sajnos nagy részben kiválasztódik belőle. Az emberi szervezetben a kén szintje körülbelül 0,2 mg/testtömeg kilogramm. A felnőttek szervezetéből kiválasztódó mennyiség napi 4 és 11 mg között van. Ezért is olyan fontos, hogy megfelelő mennyiségű MSM-hez jussunk. A hiánya ugyanis csökkenti a jó közérzetet, depressziós állapotokat, krónikus fáradtságot, fokozott stresszérzékenységet vagy a belső szervek rendellenes működését eredményezheti.

Manapság az MSM-et tartalmazó étrend-kiegészítők nagyon népszerűek, mivel a szerves kénnek számos hasznos tulajdonsága van, többek között méregteleníti a szervezetet és segít az ízületi gyulladás kezelésében.