Hogyan alakulnak a kertfenntartás árak?

kertfenntartás árak

A csodásan megtervezett és kivitelezett kertet természetesen nem lehet csak úgy magára hagyni, hiszen mindig van mit csinálni. Amennyiben a bokros teendői miatt nem lenne erre ideje vagy csak nem szeretne vele foglalkozni, csupán élvezni a gyönyörű végeredményt, akkor hasznos információ a kertfenntartás árak alakulása.

Először viszont érdemes azt tisztázni, hogy milyen tevékenységek tartoznak bele ebbe a kategóriába. Folyamatos munkának tekinthető a fűnyírás, a sövények karbantartása és a gyomtalanítás. A következő kategória az idény jellegű munkák listája, ahol a kertfenntartás árak már kicsivel magasabbak.

Ide lehet sorolni a fák és cserjék ápolását, növények ültetését és pótlását, talajjavítást és talajlazítást, tápanyagpótlást, permetezést, lombeltakarítást, továbbá az öntözőrendszer karbantartását, amennyiben van. Kicsivel speciálisabb terület, de amennyiben a kertfenntartás árakról van szó, akkor esetleg még idesorolható a kaszálás, a madáretetők- és itatók feltöltése, cseréje.

Van, amit hetente el kell végezni, más teendőket csak évente, viszont általánosságban elmondható, hogy előbb-utóbb hozzá kell majd nyúlni. Amennyiben még nem rendelkezik a vágyott kinézetű területtel, úgy érdemes a kert tervezés ár szemrevételezésével kezdeni.

Míg az előzőleg említett tevékenységek viszonylag jobban bekategorizálhatóak, így egy fix ár is társítható a legtöbbhez, addig ez már abszolút az egyedi igényektől függ. A kert tervezés árat befolyásolja, hogy mekkora az adott terület, kell öntözőrendszer vagy sem, milyen és mennyi növényt szeretnénk, felépítésre kerül valamilyen egyedi dolog, mint a játszótér vagy medence és még lehetne sorolni a különböző attribútumokat, amelyek mind hozzátesznek az összeghez.

Jó hír, hogy maga a tervezés nem kerül vészesen sokba és nem is biztos, hogy kell. Már az ingyenes felmérés során ki szokott derülni, hogy szükség van-e rá vagy elég csak egy beszélgetés, ami alapján a specialista már tudja a dolgát. A kert tervezés árról többet is megtudhat, amennyiben a fenti linkre kattint!