Két távirányítós autó irányítása gondot okozhat?

távirányítós autó

Játékok esetében gyakran megesik a többgyermekes családokban, hogy egyiknek pont az kell, mint a másiknak, már csak azért is! Egy távirányítós autó pedig pontosan az lesz, ami mindenkinek egyszerre kell. Nagyszerű eszköz arra, hogy a nebulók megtanuljanak várni a sorukra, vagy beszerezhető még egy távirányítós autó, aztán mehet a játék, a verseny, a kergetőzés, remélhetőleg minden nagyobb konfliktus nélkül.

Felmerülhet viszont a kérdés, nem zavarodnak-e a távirányítók össze? A kérdés jogos! Ha egyszerre fut kettő vagy több távirányítós autó, mert csatlakoznak a pajtások is, a régebbi típusok azonos frekvencián zavarják egymást, így megesik, hogy egy irányít két járműt is.

Ebben az esetben érdemes figyelni arra, hogy a két autónak eltérő frekvenciájú távirányítója legyen. Amennyiben egyik 27 Mhz-es, akkor a másik 40 legyen. Egyre több a digitális 2,4 GHz-es rendszerrel gyártott modell, ahol a fent leírtak nem fordulnak elő. Természetesen a termékleírásban erről is tájékoztatjuk a kedves vásárlót.