Melyik éri meg jobban: a lombszívó vagy a lombfúvó?

lombszívó vagy a lombfúvó

Ősszel szinte mindenkinek meggyűlik a baja a lehulló falevelekkel. Sajnos nemcsak oda hullnak, ahová szeretnénk, hanem szinte mindenhová, ahol fa vagy valamilyen bozót van. Ahol pedig nincsenek fák, oda a szél juttatja el a leveleket. Ilyenkor jól jön egy lombfúvó vagy lombszívó. A célodtól függően mindkettő más helyzetekben legjobb, de ma már olyan gépet is találhatsz, ami mindkét műveletre képes.

Így talán már nem is olyan nehéz kérdés, hogy melyik gépet vásárlod meg, hiszen mindenképpen azt éri meg, amivel mindkét műveletet elvégezheted. Gondold csak végig, mennyivel könnyebb lesz majd ezen az őszön eltakarítani a leveleket! Ott, ahonnan máskor seprűvel vagy gereblyével takarítottál, most beindítod a géped fúvó funkcióját és pillanatokon belül sikerül egy helyre gyűjtened a leveleket. Ezt közvetően beindítod a szívó üzemmódot és a levelek bekerülnek a gép zsákjába, amivel már könnyű a szemetesbe vagy az komposztáló gödörbe üresíteni az egészet.

A technika ezen a területen is fejlődik, ami rendkívüli módon megkönnyíti a házkörüli terület rendben tartását. Most biztosan arra gondolsz, hogy egy ilyen gép egy kisebb vagyonba kerül. Pedig nem! A profibarkács.hu internetes felületen már 11.990 Forintért is megrendelheted az igencsak performánsnak mondható Hecht lombszívó-fúvó gépet. 3 kilowattos erejével könnyedén elfújja vagy összegyűjti a lehullott faleveleket. Súlya mindössze 5 kg, azonban ezt nem kell mindvégig cipelned, hiszen kerekekkel rendelkezik.

Mivel teleszkópos csővel rendelkezik, ezért könnyen beállíthatod a számodra legideálisabb magasságot, aminek köszönhetően még könnyebben elbánhatsz a levelekkel. A 45 literes cipzáras gyűjtőzsákjából pedig szinte gyerekjáték kiüríteni az összegyűjtött leveleket. Erre a gépre 2 év garanciát is kapsz, amely idő alatt vállalják a gép meghibásodásainak javítását, amennyiben lesz ilyen. Tehát minden jel arra mutat, hogy mindenképpen megéri kiadnod a pénzt erre a kis praktikus gépre, hiszen a levelek eltüntetése nem lesz többé megterhelő, csupán egy kis őszi hobbi.