Fontos szereppel bír a burkoló ék

burkoló ék

A hatékony munkavégzés alapvető feltétele, hogy rendelkezésre álljanak a kiváló minőségű eszközök, amelyekkel dolgozni lehet. Ha csempézésről van szó, akkor a burkoló ék egyértelműen az az eszköz, ami nem hiányozhat a kezünkből. Bár ez csak az egyik alapvető elem, a talpak és fogók mellett, amelyek együtt alkotják a TLS-PRO nagy ékes lapszintező rendszert, de mégis elengedhetetlen.

Talán a legfontosabb feladattal éppen a burkoló ék rendelkezik, hiszen rajta áll vagy bukik, hogy az egymás mellett lévő csempelapok tökéletes összhangba kerülnek-e. Az ék teljesen vízszintesen ráfekszik a lapok felületére és megtartja azokat az egymáshoz viszonyított helyzetükben, a burkolás és száradás teljes folyamata során.

Amikor pedig a folyamat lezárult, nem marad más hátra, mint a burkoló ék gyors eltávolítása, egy határozott rúgás vagy ütés révén, ami merőlegesen érkezik a felületére. Ezen művelet során, a talpak felső része, amibe az ékek vannak beszorítva, egyszerűen elválik a lenti résztől. A burkoló ék strapabíró, ezért 25 alkalommal is újra felhasználható.