A finom és laktató hüvelyesek

hüvelyesek

Ki ne szeretné az ízletes, magyaros bablevest füstölt csülökkel vagy kolbásszal, hiszen ez olyan étel, amin generációk nőttek fel hazánkban?! Nem véletlenül, ugyanis anyáink tudták, hogy a hüvelyesek rendkívül egészségesek, de emellett kimondottan laktatóak is. Sok fehérjét, telítetlen zsírsavat, rostokat, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak. Egészség szempontjából is ajánlott a hüvelyesek fogyasztása legalább hetente egyszer. Ezek közé tartozik a bab, a lencse, a borsó, illetve a szója.

Mivel magas a fehérjetartalmuk, önálló fogásként is fogyaszthatóak, alkalmasak a hús kiváltására. Ezért a vegetáriánusok és a vegánok étrendjébe kiválóan beleillenek, azonban a húsmentes étrend esetén figyelni kell a hüvelyesek aminosav tartalmára, mert a húsokkal ellentétben, ezek nem számítanak teljes értékű fehérjeforrásnak. Bár magas a szénhidrát tartalmuk, cukorbetegek is fogyaszthatják, mert csak kismértékben és fokozatosan emelik a vér glükózszintjét. A hüvelyesek jótékony hatásai hamar megmutatkoznak.

Könnyen megoldható a bio rendelés

Nagyon jó döntést hoznak azok, akik a bio zöldségek fogyasztását választják. Egyszerűen megy a bio rendelés, ehhez csak a vegabox.hu portált szükséges felkeresni. Ünnepek előtt érdemes elvégezni a vásárlást, hiszen mindenki a legjobbat szeretné a család asztalára tenni, ezért nem érdemes az utolsó percen kiszaladni a piacra, mert akkor már csak tényleg a maradék van az asztalokon. Ha időben megtörténik a bio rendelés, biztosak lehetünk abban, hogy finom, friss zöldségeket kapunk éppen aznap, amikor szeretnénk az ételeket elkészíteni.

Persze remek szolgáltatás ez a hétköznapokon és a hétvégéken is, hiszen a legtöbb háziasszony süt-főz például szombat reggel. Olyan termékekhez juthatunk hozzá ily módon, amelyek semmiféle vegyszerrel nem kezeltek, nyugodtan adhatjuk a gyerekeknek és az idős, beteges családtagjainknak is. Mindenféle zöldséget igényelhetünk a bio rendelés révén, bármi legyen is a família kívánsága a vasárnapi ebédet illetően, mert annak egészséges alapanyagait pár kattintással meg tudjuk rendelni.