Natúr produktumok hajhullásra

hajhullásra

Hölgyeknél nagymértékű hajvesztés a hormonális változás időszakában, változókorban vagy szülés után jelentkezhet és majdnem minden esetben nagy pánikot okoz. Sor kerülhet hajhullásra más esetekben is, mint például fizikai vagy lelki kimerültség, stressz, helytelen táplálkozás miatt is. Mindig a hajhagymák éhező állapotára vezethető vissza ez a kellemetlen jelenség, ha a problémát hormonális vagy egyéb okok idézik elő. Ilyenkor nagyon fontos a megfelelő táplálkozás, mert ezáltal belülről támogathatjuk a hajhagymák működését.

Ugyanakkor hajhullásra vannak nagyon jó, hatékony készítmények is, amelyekkel kívülről segíthetjük a gond megoldását. Ilyen a Varga Hajcseppek készítmény, ami tulajdonképpen olyankor ajánlott, amikor a károsodás még csak a hajszálak minőségét érinti. Kifejezetten a hajszálaknak szükséges vitaminokat, aminosavakat, ásványi anyagokat és mikroelemeket tartalmaz. Hajhullásra nagyon jó, hiszen októl függően, 2-8 héten belül megállítja a folyamatot és a hajhiányos területeken hajnövekedést indíthat meg.

Jól jönnek a hajnövesztő tippek

Genetikailag meghatározott örökségünk a hajunk növekedésének üteme, amelyek átlagosan havonta 1 cm-t nőnek. Szerepel a hajnövesztő tippek között az olyan szerek használata, amelyek serkentik a hajszálak növekedését. Attól függ ennek a folyamatnak a lefolyása, hogy a hajhagymák mennyire vannak táplálva. Nyáron például gyorsabb ütemben nő a haj, mert olyankor a szervezet vitaminraktárai tele vannak. Télen és kora tavasszal azonban szükségesek a hajnövesztő tippek, mert addigra lemerül a szervezet energiaszintje, ami a hajkorona kinézetén is meglátszik.

Az egészséges hajnövekedéshez először is ép fejbőrre, a hajhagymák működéséhez szükséges, hasznos anyagokra, valamint a hajszálak szerkezetének épségét védő hajápolásra van szükség. A legjobbat akkor tesszük a hajunknak, ha a természetes alapanyagokból előállított termékeket használjuk. Ezekben nincs semmilyen vegyszer, ami tovább roncsolná a szálakat. Ezek a legfontosabb hajnövesztő tippek, persze csodákra ne számítsunk a hajnövekedés iramát tekintve!