Vastag fonal kellemes tapintással

vastag fonal

A kézi kötés mindig nagy becsben állt és az igazi háziasszonyok már ősidők óta a kedvenc tevékenységüknek szentelték a téli estéket. Az egyik leggyakoribb vastag fonal a 100% pamut, mivel természetes szálakból és összetevőkből áll, amelyek számos előnnyel rendelkeznek, mind a kopás, mind az anyag tulajdonságai tekintetében.

A pamut növényi rost. A növény fajtájától függően, különböző hosszúságú vastag fonalak készíthetőek belőle. A természetes pamutnak észrevehető fénye van, bár a piacon általában matt árnyalatú darabok kaphatóak és sokan úgy vélik, ha fénye van a gombolyagnak, akkor szintetikus szálakat adtak a szövethez. A pamut finom szálai selymesek és kellemes tapintásúak.

A természetes pamut könnyen felismerhető égetéssel, mivel a szövet sárga lánggal gyorsan elég, szürke hamut és égett papír szagát hagyva maga után. Az ilyen vastag fonal főbb tulajdonságai a higiénikus jelleg, a lúgos környezettel szembeni ellenállás, szabad levegő- és nedvesség csere, kellemes viselet és tapintás, könnyű ápolhatóság, valamint kiváló melegítő hatás.