Kellően tartós a keringető szivattyú

keringető szivattyú

A hideg hónapok átvészelése már nem okoz kihívást, hála a stabil központi rendszereknek, amik mindig kellemes hőmérsékletet garantálnak. A kazánoktól a kaloriferekbe a fűtőközeg többnyire keringető szivattyú közbeiktatásával jut el. Ezek a pompák magas teljesítménnyel rendelkeznek és minimális karbantartást igényelnek.

Természetesen akkor lehet kihozni belőlük a maximumot, ha a telepítésük szakszerűen történik. A keringető szivattyú ugyanúgy használható típustól függően ipari környezetben, mint a háztartások igényeinek kiszolgálására. Általában kétféle változat áll rendelkezésre a száraz és a nedves üzemű. Amíg az előbbi a hangos működéséből adódóan inkább üzemi területeken kerül telepítésre, addig az utóbbi teljesen halkan végzi a dolgát és szinte semmilyen karbantartás nem igényel.

A keringető szivattyú beszerelése csak vízszintesen történhet és kicsi az emelőmagassága. A magas hőmérséklet sem okoz kihívást, ezért is ideális a fűtési rendszerekhez. A modernebb kivitelek, magasabb energiaosztályt képviselnek, kedvező energiafogyasztás mellett.