Váljon tudóssá a Pandemic társasjátékkal!

Pandemic társasjáték

Esti családi elfoglaltságot keres? A Pandemic társasjáték tucatnyi díjat kapott és szerepel a világ legjobb családi játékainak TOP 10-es listájában. A szerzője Matt Leacock, akinek a nevéhez fűződik a Forbidden Island és a Forbidden Desert is, amelyek nem kevésbé népszerűek a rajongók körében.

A játékosok olyan szakemberek szerepét öltik magukra, akik önként vállalták, hogy gyógymódot keresnek az egész Földre kiterjedő halálos betegségek ellen. A játékmezőn a világ térképét láthatjuk, amin a különböző országok legnagyobb városai vannak feltüntetve, amelyeket vonalak kapcsolnak össze.

A Pandemic társasjáték kezdetén több véletlenszerű város kap fertőzött státuszt. Rájuk egy meghatározott színű betegség kockája van elhelyezve. Minél több kocka van a városon, annál fertőzöttebb.

A Pandemic társasjáték megnyeréséhez a játékosoknak oltást kell találniuk mind a 4 betegség ellen. Az oltás megnyitásához a kutatóállomással rendelkező városban lévő játékosnak el kell dobnia 5 azonos színű város kártyáját, ami megegyezik a betegség színével.