Rendkívül erősek a harcsázó botok

harcsázó botok

Mielőtt elindulnánk a tó vagy a folyó partjára, hogy sikerüljön egy nagy fogással hazatérnünk, meg kell határoznunk, hogy mi a fő cél. Nem mindegy, hogy pontyra vagy harcsára horgászunk. Bár mindkét faj kapitális méreteket érhet el a maga nemében, azért a felszerelés kiválasztásánál érdemes odafigyelni. A harcsázó botok nem véletlenül képeznek külön kategóriát.

Az Európai harcsa képes akár 100 kilósra is meghízni és mérete meghaladhatja a 2 métert. Egy ilyen, csupa izom ragadozó hatalmas erő kifejtésére képes. A harcsázó botok nagyon erősek kell legyenek, hogy ellentartást tudjanak nyújtani és a gyakran több órán át tartó fárasztás után a partra húzható legyen velük az állat. Mivel a hal nem egyenletes, hanem rúgásszerű erőkifejtéseket okoz, úgy ezeket a lökéseket el kell nyeljék a felszerelések, különben törés lesz a vége.

A harcsázó botok tehát magas színvonalú technológiával készülnek, amire biztosan nem lesz panasz. Bátran vágjunk neki az életre szóló kalandoknak és akasszuk meg a legnagyobb halat, amire eddig még nem volt példa!