Kinél érezhető a legjobban a korall hatása?

korall hatása

A kő már régóta vonzza az emberek figyelmét, nemcsak az egyedi megjelenésével, hanem a gazdag színeivel is. A belőle készült ékszerek ráadásul szinte mindenkinek alkalmasak, kortól és nemtől függetlenül. A gyönyörű megjelenésén kívül, a gyógyhatásai miatt is sokan beleszerettek. A korall hatása, hogy képes energiát adni a tulajdonosának, fokozva az immunitását.

Sokan úgy vélik, hogy képes megvédeni a terhes nőket, segít nekik, hogy sikeresen megszüljék a gyermeküket. Ezen kívül úgy vélik, hogy a korall hatása segíthet a torokbetegségek, például a mandulagyulladás és a légcsőhurut esetén. A belőle készült ékszerek segítenek megtisztítani a tulajdonos szervezetét a méreganyagoktól, illetve javítani a szív- és érrendszeri funkcióit.

Ha arra a kérdésre válaszolunk, hogy kinek való ez az ásvány, akkor elmondhatjuk, hogy a belőle készült termékeket minden korosztály viselheti. Az ókorban az emberek mindent a mágiával hoztak összefüggésbe. Sokan hittek abban, hogy minden drágakőnek mágikus tulajdonsága van. Ekkoriban sokféle amulettet készítettek korallból, férfiaknak és nőknek egyaránt. Úgy tartották, hogy megvédik a tulajdonosukat a csapásoktól, a károktól és jó szerencsét hoznak.

A középkorban, amikor az emberek a vallás felé fordultak, a korall hatása számukra az volt, hogy megvédte őket az ördög kísértéseitől. E célból rózsafüzéreket készítettek belőle, kereszteket és más vallásos tárgyakat díszítettek vele. Az embereket mindig is foglalkoztatta, hogy ez vagy az a kő melyik csillagjegyhez illik, mert úgy vélték, hogy képes megvédeni a tulajdonosát a csapásoktól és boldog jövőt biztosítani. Az asztrológusok szerint a korall hatása a Tigris évében született embereknél a legnagyobb.