Modern állólámpák LED-del is kaphatóak

Modern állólámpák

Kétféle lámpa létezik. Az egyiket rögzítjük, például a falra vagy a mennyezetre, a másikat szabadon mozgathatjuk, ahová csak szeretnénk. A modern állólámpák az utóbbi csoportba tartoznak. Ezek nemcsak világosságot varázsolnak egy-egy térbe, hanem még jól is néznek ki, így a helyiség díszeként is funkcionálnak.

Akár modern, letisztult, akár klasszikusabb stílusú helyiségről van szó, találunk megfelelő kiviteleket. A fényforrások számát tekintve, vannak a „szingli” és a „társas” megoldások. Ha már fényforrás, mindenképpen említést érdemel, hogy a hagyományos izzóval működő modellek mellett, elég nagy számban kaphatóak a LED-es darabok is. Ezek kialakítása sok esetben követi a régi stílusirányzatokat.

Első ránézésre nem tudjuk megmondani, hogy hagyományos izzóval vagy LED-es megoldással van dolgunk. A modern állólámpák a LED-nek köszönhetően nemcsak technológiájukban, de megjelenésükben is eltérhetnek a megszokottól. Az apró, de fényerős diódák ugyanis sokkal változatosabb formák kialakítását teszik lehetővé, mint a megszokott izzók.

A hagyományosabb kinézetű darabokra példa lehet a Rábalux Marvel lámpa, ami egy könyvtárszoba vagy dolgozószoba díszes, ezzel együtt funkcionális kelléke lehet. A LED-es fényforrást is fogadni képes modern állólámpák közül pedig említést érdemel a nagyra nőtt íróasztali típusra emlékeztető Azzardo Gunnar, vagy a 4 darab foglalattal rendelkező Azzardo Palp. Az enteriőrbe illő Rábalux Addison LED modern állólámpák pedig egy hajlított talpas fémdarabnak tűnnek, amíg nincsenek bekapcsolva.