Mikor kell kihúzni a fogat?

foghúzás

Észrevétlenül elromolhat egy vagy több rágószervünk és mire fájdalom jelentkezik, addigra már nem biztos, hogy megmenthetőek. Ilyen helyzetekben a szakorvos a fog eltávolítását javasolja. Több olyan eset is lehet, amikor a foghúzás jelentheti a legjobb megoldást. Megtörténik, hogy erősen gyulladt a fog és nincs vagy nagyon kevés az esély annak megtartására egyéb kezelésekkel, illetve akkor is foghúzásra kerül a sor, ha a páciens maga dönt erről.

Például gyökérkezelt fog kihúzása is javasolt abban az esetben, ha a rágószerv eltörik vagy újra panaszokat okoz a páciensnek. Olyankor szintén eltávolítja a szakorvos a fogakat, ha azok letörtek és lehetetlenné vált a helyreállításuk. Amikor a bölcsességfog visszatérő panaszokat okoz, annak kihúzása szintén ajánlott. Továbbá, célravezető némely fogak eltávolítása helyhiány esetén fogszabályozós kezeléshez.

Azokat a fogakat is ki szokták húzni, amelyek hosszútávon kockázatot jelenthetnek a teljes vagy majdnem teljes állcsontot érintő implantációs kezelés sikerére, tartósságára nézve. Nyilvánvalóan nem kellemes az eljárás, viszont annál szükségesebb. Ma már fájdalommentes a foghúzás, tényleg csak minimális kellemetlenséggel jár. Az azt követő napokon be kell tartani az orvosi utasításokat, javaslatokat annak érdekében, hogy elkerüljük az esetleges szövődményeket, problémákat. Ha gond nélkül átestünk ezen a folyamaton, akkor tervezhetjük a fogpótlást, hiszen az összes rágószervünkre szükségünk van.

A Budapesten található Forest&Ray fogászat keretein belül szakszerű módon oldható meg a foghúzás és minden páciensnek ingyenes fogpótlási konzultáció biztosított. A frdental.hu weboldalon megtekinthetőek az árak is. A listából megtudhatjuk, hogy mennyit kell fizetnünk a foghúzásért, valamint a fogpótlási kezelésekért fizetendő összeget is megtaláljuk. Érdemes felkeresni a portált, hiszen körülbelül ki tudjuk számolni, hogy mennyibe kerül nekünk az összes kezelés. Amennyiben rendben vannak a fogaink, az szépen javítja az önbizalmunkat is.