Hasznos, ha van odahaza kompressziós pólya

kompressziós pólya

A mindennapi életünk során fel kell készülnünk az olyan esetleges balesetekre, amiket minél hamarabb orvosolni szükséges valamilyen formában. Sajnos sohasem tudhatjuk előre, hogy pontosan mikor fogunk megcsúszni a vizes csempén, esetleg leesni a létráról, székről, lépcsőről. Ilyen helyzetekben a kompressziós pólya hasznos segítőtársunk lehet. Mindazonáltal teljesen természetes, hogy egy komolyabb sérülés esetén azonnal mentőt, esetleg szakértői segítséget kérünk.

Amennyiben képesek vagyunk rá, bemegyünk az ügyeletre, de vannak olyan kevésbé sürgető és komoly esetek, amikor odahaza mi magunk is megoldhatjuk a kezelést a kompressziós pólya megfelelő felhelyezésével. Erre a kötszerre még olyankor is nagy szükség van, ha már hazakerültünk a kórházból és megtörtént a sürgősségi ellátás, hiszen az idő előrehaladásával cserélni kell a kötést. Alkalmazási területe szerint felhasználható rándulások, törések, ficamok, hematómák, ízületi bántalmak kötözésére.

A kompressziós pólya többféle méretben és kedvező áron megrendelhető már online is. De ne álljunk meg egyszerűen itt, hiszen lehetnek más helyzetek is, amikor egyéb egészségügyi termékekre is szükségünk lesz. Ebben a kategóriában szintén nagy népszerűségnek örvend az öntapadó fásli. Nagy előnye, hogy önmagához ragad, így nem csúszik le egyszerűen. A különféle sportsérülések esetén gyors segítséget tud nyújtani. Nem foglal sok helyet, ezért a háti- vagy sporttáskában mindig elfér. Az öntapadó fásli nagymértékben nyúlik. Ez a jellemzője változik a típusától függően.

A sportkotszer.hu oldalon teljesen igényre szabottan válogathatunk. Általában önmagában vagy sport tape alá szokták felhasználni. Sűrű összetétele miatt, elég belőle csak egy keveset alkalmazni a helyi sérülésekre. Jó légáteresztő és nem ragad hozzá a bőrhöz, szőrszálakhoz, így az öntapadó fásli eltávolítása nem jelenthet problémát. Eltérő színekben kapható. Néhány 100 forintért több métert kapunk, ami jó esetben évekig kitart. Amennyiben mégis elhasználnánk, akkor elég csak néhány kattintás és máris rendelhetünk újabb tartalékot.