Ennyi mindent készíthetünk pamut fonalból

pamut fonal

Ez a természetes szál gyermekeknek és felnőtteknek készült dolgok kötésére egyaránt használható. Nem árt azonban odafigyelni a pamut fonal textúrájára, mert egyáltalán nem rugalmas, így nem tanácsos belőle terjedelmes mintákat vagy rugalmas passzét kötni. A pamut fonal számos előnnyel bír a társaival szemben.

A pamut könnyű, így tökéletes alapanyaga lehet a nyári ruháknak, ráadásul a bőr is jól érzi magát az ilyen viseletben. A tapasztalt kézművesek tudják, hogy szinte mindent lehet pamut fonalból kötni. Egy nőnek például jól állnak a belőle készült pulóverek, topok és kardigánok. A férfiak esetében pedig szintén tökéletes alapanyaga lehet a pulóvereknek, sapkáknak és sálaknak. A minták terén sincs semmi, ami korlátozná a fantáziát, csak a képességeinknek megfelelően kell választani.

Ha kezdők vagyunk, akkor tanácsos csak sima és fordított öltéseket használni vagy váltogatni azokat. A tapasztalt kézműveseknek pedig csak a képzelet szabhat határt. Pamutból köthetünk kiegészítőket, például táskát vagy pénztárcát is.