Az akácméz a természet ajándéka

akácméz

A méz természetes immunerősítő, így nem meglepő, hogy a téli hónapok közeledésével előkerül a háztartásban. Az egyik leggyakoribb élelmiszer, amit a szervezetünk legoptimálisabb állapotba kerüléséért alkalmazunk. Az akácméz a legnépszerűbb fajta. Méregtelenítő, jótékony hatással bír az emésztési zavarokra és légúti megbetegedésekre.

Habár jellegzetes illatában ott az akácvirág, az akácmézet virágporra érzékenyek is fogyaszthatják, mert kevés benne a pollen. Reggel és este egy teáskanál ideális dózis. Nemcsak a gyógyászatban, de a konyhában is előszeretettel alkalmazott édesítőszer. Jól passzol teához, kávéhoz és süteményekhez, illetve ideális salátaöntethez, sőt, húspáchoz is.

Manapság a méz teret hódított a kozmetikában, bőrápolásban is. Az akácméz például barnacukorral tökéletes például bőrradírként. A méz jót tesz a bőrnek, hajnak és a körmöknek is. A mézet tartalmazó arckrémek és testápolók nem csupán hidratálják, de ránctalanítják is a célzott területet. Belsőleg és külsőleg alkalmazva egyaránt számos jótékony hatással bír.