Diabéteszes láb kezelése természetes módon

diabéteszes láb kezelése

Felmérések szerint, minden 8-ik beteget érint a cukorbetegség egyik leggyakoribb szövődménye, a diabéteszes láb. Az érintetteknél mindenképpen szükséges a diabéteszes láb kezelése, mert ebben az esetben nemcsak a sejtek és szövetek anyagcseréje sérült, hanem az erek és az idegek is. Ennek következtében, a lábban futó idegek érzékelése tompul, a beteg nem érez fájdalmat.

Az érzékelés hiánya több problémát jelent, például könnyebben szenved el vágási és dörzsölési sérüléseket. Tehát fontos a diabéteszes láb kezelése, aminek van egy nagyon jó, természetes módja. A láb bőrének ápolását a Fumara Pezsgőkristályok alkalmazásával segíthetjük. Ez tulajdonképpen mofetta hatású lábfürdő. Előnyei közé sorolható, hogy tágítja az ereket, hatására a szövetekben nő az oxigénellátottság, a kezdeti fekélyek megelőzhetőek és kezelhetőek vele, valamint felfrissül az egész keringési rendszer az alsó végtagban. Ezzel a termékkel a diabéteszes láb kezelése a beteg saját otthonában, a legnagyobb kényelemben történhet.

A fekélyes láb kezelése gyógynövényekkel

Komoly egészségügyi probléma a lábszárfekély, ami kialakulhat sérülés nyomán, de okozhatja érbetegség vagy olyan alapbetegségek, mint a diabétesz és a krónikus ízületi gyulladás. Nem halasztható a fekélyes láb kezelése, ha duzzadt, ödémás a végtag, a bőr sötéten elszíneződött, sebesedés, váladékozás jelentkezik. A tünetek közé tartozik a nehézláb érzés, a bőrkeményedés, a pikkelyes bőr, a kidagadó visszerek. Előfordulnak súlyosabb esetek, amikor a fekélyben baktériumok szaporodnak el, amitől erős fájdalom alakul ki, az adott testrész kivörösödik, felléphet láz, kísérheti kellemetlen szag is.

A súlyos szimptómák nem jelentkeznek, ha a fekélyes láb kezelése időben elkezdődik. Orvosilag a lábszárfekély gyógyítása összetett, többlépcsős folyamat. A terápia a seb tisztításával kezdődik, aminek során eltávolítják az elhalt részeket és fertőtlenítik a területet, majd következik a kompressziós kezelés. Viszont a fekélyes láb kezelése történhet gyógynövényekkel és szén-dioxidos szárazfürdővel is.