Cluedo társasjáték kicsiknek és nagyoknak

cluedo társasjáték

Van egy észak-amerikai gyilkossági rejtélyekkel foglalkozó játék, amit 3-6 embernek (kiadástól függően) készítettek. A Cluedo társasjáték 1943-ben jött létre, a brit társasjáték-tervező, Anthony E. Pratt fejéből pattant ki az ötlete. Először a Waddingtons gyártotta az Egyesült Királyságban 1949-ben.

Azóta többször újraindították és frissítették, jelenleg pedig az amerikai Hasbro játékgyártó cég a tulajdonosa és kiadója. A Cluedo társasjáték célja annak meghatározása, hogy ki ölte meg az áldozatát, hol történt a bűncselekmény és milyen fegyvert használtak ehhez. Minden játékos felveszi a gyanúsított egyikének szerepét és megpróbálja kikövetkeztetni a helyes választ azáltal, hogy stratégiailag egy kastély szobáit ábrázoló játéktáblán mozog, nyomokat gyűjt a többi játékostól a gyilkosság körülményeiről.

A dobozban több színes figura is található a karakterek ábrázolására, miniatűr gyilkos fegyverek, 2 db hatoldalú kocka, valamint 3 kártyakészlet is. Ha az Ön érdeklődését is felkeltette a Cluedo társasjáték, megvásárolhatja a webáruházunkból.