Milyen lakásbiztosítást érdemes kötni?

online lakásbiztosítás kalkulátor

Magyarországon a lakások körülbelül 65-70%-a biztosítva van, ami egy viszonylag jó statisztikai szám, viszont az a gond ezekkel, hogy a megkötött lakásbiztosítások 75%-a nem vagy csak részben nyújt valóban megfelelő védelmet. Ezért célszerű jól döntenünk és olyan lakásbiztosítást kötnünk, amelyik a valóságnak megfelelő védelmet biztosít az otthonunknak. A választásban rengeteget segíthet egy online lakásbiztosítás kalkulátor.

Nemcsak azért tanácsos használni ezt a díjszámító rendszert, hogy a lehető legolcsóbb lakásbiztosítást megtaláljuk, mert itt fontosak a pénzünkért kapható szolgáltatások is. Manapság rengeteg biztosítási termék közül lehet válogatni, ezért nem könnyű megtalálni azt az egyet, amelyik leginkább kielégíti az igényeket. Országunk viszonylag kicsi piacnak számít, ehhez képest mégis sok hazai és nemzetközi tulajdonú biztosító tevékenykedik itt. Szinte mindegyik biztosító társaság rendelkezik lakásbiztosítási termékkel is, ami nagyban megnehezíti a döntést.

Szerencsére itt van a Biztoshely biztosítási portál, aminek a felületén felfedezhető az online lakásbiztosítási kalkulátor, ami hatalmas segítséget jelenthet. Ha ezt használjuk, akkor nem kell egyenként, minden biztosító honlapját átnéznünk, hogy azokat összehasonlítva ki tudjuk szűrni a legjobb ajánlatot. A lakásbiztosítás számítás a kalkulátor segítségével történhet a leghatékonyabban. A díjazás mértékét a szolgáltatások minősége és mennyisége, valamint a jelen lévő akciók, kedvezmények is befolyásolják.

Ilyen például az online kötés esetén járó kedvezmény, valamint az önrész vállalása is, ami további áresést eredményezhet. Aránylag gyakran előfordul, hogy a különféle akcióknak, kedvezményeknek köszönhetően, a megkötött biztosítás díja az eredeti ár felére csökken. Azonban sokan mégis számukra előnytelen szerződést kötnek, mivel a hozzá nem értés, az információhiány vagy egyéb ok miatt nem élnek a lehetőséggel. Ön ne tartozzon ebbe a kategóriába, hiszen a biztoshely.hu weboldalon minden információra ráakad és akár helyben meg is kötheti az előnyös lakásbiztosítás szerződést!