Barátságos a Maine Coon karaktere

Maine Coon

Ha azt tervezi, hogy egy adott fajtájú cica tulajdonosa lesz, alaposan meg kell ismernie, így jobban megérti majd a kedvencét. Nincs ez másként a Maine Coon esetében sem, amit a világ legnagyobb házi macskájának tartanak. A szokatlan megjelenése és a barátságos természete egyre többeket ösztökél a vásárlásra. A Maine Coonnak olyan karaktere van, ami minden cicarajongót elragad. Csendes macska, aki szereti az emberi közelséget.

Magas toleranciát mutat más állatokkal szemben, így könnyen megszokja azokat az otthonokat, ahol már más házi kedvenc is van. Türelmes állat, de sok odafigyelést igényel, amit gyakran ki is követel magának. Ezért nem biztos, hogy jó választás azoknak, akik gyakran hosszabb ideig távol vannak otthonról. Vagyis alapos mérlegelést követően szabad választani.

Akik kisállatot keresnek maguknak, gyakran szeretnék tudni, hogy melyik négylábú a legjobb. Biztosan sejtheti, hogy erre a kérdésre nincs határozott válasz. A legjobb fajta az, amelyik illik a leendő családhoz, főleg a karakterét tekintve. Bár a mini kutyák számos előnnyel bírnak, érdemes megjegyezni, hogy a legkisebb fajta is kutya marad.

Lehet, hogy úgy néz ki, mint egy játék, de a valóságban egy élő állat, akinek saját igényei vannak és viselkedése ugyanúgy. A mini kutyákat keresőknek óriási választék áll rendelkezésükre. Ott van a yorkshire terrier, a tacskó, a spicc vagy a chihuahua. Amikor kutyát választunk, ne csak a megjelenése vezéreljen minket, hanem tudjunk meg többet a karakterről is! Például bár a yorkshire terrier aranyos, élénk temperamentuma problémákat okozhat a gazdájának.

A sarkvidéki állatra emlékeztető eb azonnal felhívja magára a figyelmet a különleges megjelenésével. A szibériai husky külsejében a farkasra hasonlít. Ő azonban nem veszélyes. Nélküle a mai ember talán nem tudná élvezni ezeknek a gyönyörű, erős és intelligens állatoknak a társaságát. Az energikus és nagyon független kutya rendkívül éber, barátságos és mindig kész a kalandra.

A szibériai husky egyszerűen imádja a telet. Az alacsony hőmérséklet és erős havazás teszi önfeledten boldoggá. Minél hidegebb az idő és minél több hó van körülötte, annál boldogabb. Ez azért van így, mert a tél, néha még a sarkvidéki fagyok és a vastag hóréteggel borított táj is elválaszthatatlanul kapcsolódik a fajta teljes történetéhez.

Ahogy a cicák elérnek egy bizonyos kort, az időskori betegségek gyakorivá válnak. Néhány cica nagyon hirtelen meghalhat, sok korral összefüggő betegség lassan és fokozatosan alakul ki, bár állatorvosi gondoskodással hosszú időn keresztül kezelhető. Az állat az utolsó napjaiban, heteiben vagy hónapjaiban segítségnyújtást igényel a gazdi, illetve bizonyos esetekben egy állatorvostól.

A halál minden cicának egyedi élmény és a haldokló macska tünetei az alapbetegségtől függnek. A haldoklás aktív szakasza hetekkel vagy hónapokkal a halál előtt kezdődhet. A haldokló macska tünetei magukba foglalják az étvágy csökkenését, a nehézkes állást és járást, a rendkívüli letargiát, a csökkent vizelet- és székletürítést. Ahogy a szív a halál beállta előtt gyengül, a szívverés is jelentős mértékben lecsökkenhet. odaadó gondoskodással megkönnyíthetjük a folyamatot.