Az akvárium pumpa segít a víz keverésében

akvárium pumpa

Az otthoni halaknak megfelelő ökoszisztémát kell kialakítani és fenntartani, különben kellemetlen érzést tapasztalnak, gyakran megbetegednek vagy gyorsan elpusztulnak. Annak érdekében, hogy az egyensúly ne sérüljön, számos berendezést használnak. Az akvárium pumpa olyan eszköz, ami levegőt mozgat. A hagyományos légfúvók elektromágnes segítségével szívják be a levegőt, ami a gumimembrán gyors rezgését okozza.

A levegő egy vékony, rugalmas csövön keresztül belép a fúvókába és kis buborékokká törik. A buborékok áthaladnak a vízoszlopon és kilépnek annak felszínére. Kialakítástól függetlenül, minden akvárium pumpa zajos. A zajszint csökkentése érdekében, ezeket a készülékeket speciális hangszigetelő dobozokba helyezik. Ha az akvárium nagy, a pumpát külön helyiségben kell felszerelni. Vásárlás előtt érdemes megfontolni, hogy milyen készülékre van szükségünk és egy kicsit erősebb modellt venni. Az akvárium pumpa teljesítményét mindig lehet csökkenteni, de növelni nem. A szivattyú többletteljesítménye jól hasznosítható.

Szemkápráztató akvárium világítás LED izzókkal

Néhány évtizeddel ezelőtt, egy ablak melletti asztalon vagy egy ablakpárkányon álltak és a Nap világított rájuk. Akkoriban a takarékosság nem hagyott választási lehetőséget, ellenben napjainkban az akvárium világítás LED lámpák segítségével is kivitelezhető. Ennek köszönhetően jól és hatékonyan megvilágíthatjuk a vízi világot, hozzájárulva a növények növekedéséhez. Ez a technológia csak nemrég jött forgalomba és kezd egyre népszerűbb lenni.

Az akvárium világítás LED formában több előnnyel bír. Például rendkívül alacsony az energiafogyasztás és a tartósság is kiemelkedő. Ezek a világítótestek könnyen karbantarthatóak. Ha a LED hirtelen kiég, akkor könnyen kicserélhetjük, ráadásul nem fog sokba kerülni. Természetesen, ha egy kisállat kereskedésben vásárolunk tartályt, az eladók biztosan ajánlanak valamilyen lámpát, de ez a fajta eszköz korántsem mindig megfelelő. Ezért a legjobb megoldás az, ha az akvárium világítás LED lámpákra lesz cserélve, ami minden szempontból ideális.