Amit a hálózati tápkábelről tudni érdemes

hálózati tápkábel

Annyi fajta audio vezeték kapható manapság, hogy teljesen érthető, hogy a hozzá nem értők nem igazán tudják, melyiket kellene megvenni. Azt mindenképpen tudni kell, hogy minél vastagabb és rövidebb az audio kábel, a hangminőség annál jobb. Miért is van ez így? Nos, ezt a hozzáértők a villamos paraméterekkel magyarázzák. A lényeg az, hogy az audio kábel ohm-ikus ellenállása a lehető legkisebb kell legyen. Ez úgy érhető el, hogy ha minél nagyobb keresztmetszetű és minél rövidebb vezetéket alkalmaznak.

Az audio kábel hossza, ha nő, akkor ugye megnövekszik az ellenállás is. Ha pedig nő a keresztmetszet, akkor lecsökken az ellenállás. Amennyiben túl hosszú a vezeték, akkor az erősítőből kivett teljesítmény egy része a kábelen elvész. Ezt pedig ugye el kell kerülni, hiszen a végső cél a lehető legjobb hangminőség elérése. A túl hosszú és vékony audio kábel másik negatívuma az, hogy ekkor romlik az erősítő csillapítási tényezője, az a bizonyos damping faktor.

Nyilván az adott kellék keresztmetszetét lehetetlen a végtelenségig növelni. Valahogy így áll a helyzet a hálózati tápkábel esetében is. Ugye az efféle eszközök nem csupán külső, de belső zavarokat is továbbítanak. Ezek miatt torzul a hang. Az elektromágneses zaj számos aspektusban csökkenti a zenei minőséget. De melyik hálózati tápkábel mellett tanácsos dönteni? A szakértők szerint, a vevő egy percre sem bánja meg a döntését akkor, ha az egyik LessLoss termék mellett teszi le a voksát.

A gyártó pontosan tudja, hogy a hálózati tápkábel esetében a legfontosabb tulajdonság az, hogy az zeneileg hatékony legyen. Önmagában kell, hogy átengedjen kellően nagy energiát, miközben magas frekvenciás szűrőként kizárja a zavarokat. Ez a brand magas minőségű hálózati tápkábel fajtákat garantál a vevőknek. A profi vezeték legfőbb alapanyaga az OFC réz, OCC réz, a tisztasága, keresztmetszete, a geometriája sodort, tömör és litze-szerkezetű, illetve a szigetelése pamut, légcsöves vagy teflon kell legyen. A kacsa-audio.hu weboldalon még több infó megtudható az összes termékről.