A gerincsérv tünetei: mire kell figyelni?

Gyógytornászom rendelő

Sokan úgy tekintenek az öregedésre, mint ördögtől való dologra, ami ellopja az embertől a szép éveket és nem hagy mást hátra, mint szenvedést minden szinten. Valójában lehet nagyon szépen és ami még fontosabb, bölcsen öregedni is. Valójában közel sem az idő múlásával van a probléma, hanem inkább azzal a tévhittel, hogy fiatalon bármit meg lehet tenni következmények nélkül.

A modern kor emberének egy teljesen általános felfogása, hogy kihajtja magából a maximumot anélkül, hogy kicsit is figyelne az egészségének megőrzésére, majd amikor jönnek a várható következmények, akkor egyszerűen elkezdi az időt, kort hibáztatni és egyedül csak arra nem gondol, hogy mindezen szenvedés elkerüléséért valójában ő maga tehetett volna. A gerinc mentén kialakult különféle betegségek a civilizációs kor egyik melléktermékei. A Gyógytornászom rendelő a porckorongsérv több ismertető jelére is felhívja a figyelmet.

Mennyire érdekes, hogy több évtizeddel ezelőtt, amikor jóval gyakoribb volt a kemény fizikai munka, ennek a kialakulása sokkal csekélyebb mértékben volt jellemző, mint most, amikor a feladatok jelentős része egy kényelmes székből kerül elvégzésre. Az összefüggés tehát teljesen érthető. Az elkényelmesedés okozza jelentős mértékben a gerincsérvek kifejlődését. Szerencsére ezek ellen fel lehet lépni hatékonyan, már drasztikus beavatkozás nélkül is, gyógytorna alkalmazásával. Érdemes ugyanakkor elkerülni a rengeteg fájdalmat, amivel egy ilyen betegség jár, ezért inkább előnyös a megelőzésre összpontosítani.

Ha ehhez már késő és a nyaki vagy deréktáji gerincsérv kialakult, akkor egyetlen napot sem szabad elvesztegetni. A McKenzie módszer segítségével első lépésben felállítható a pontos diagnózis, majd pedig neki lehet látni a hatékony, személyre szabott kezelésnek. Az eredmény szinte azonnal érezhetővé válik és minden alkalommal csak jobb lesz. A kellő odaadással történő gyakorlatvégzés eredménye pedig a sérv teljes visszahúzódását idézi elő, megakadályozva az újból kialakulását. Érdemes tehát figyelni a test apró jelzéseit, mert nagyon komoly fájdalmak elkerülésére nyílik egyszerű mód.