Vas felvásárlás: mérés és kerekítés

vas felvásárlás

Bármiféle hulladék leadása előtt le kell azt mérni. Tehát vas felvásárlás első lépése is minden esetben ez, amikor is a kellékek egy direkt erre a célra használt mérlegre kerülnek. A tapasztaltabbak pontosan tudják, hogy a legtöbb nézeteltérés az adott méhtelep és kliensek között ebből ered. A kuncsaftok sokszor azt hiszik, hogy a mérleg kevesebbet mutat.

Pedig, ha valaki egy profi vállalkozás mellett dönt, akárcsak a Méhes Hulladék, ahol a vas felvásárlás évek óta egyet jelent a megbízhatósággal, akkor ettől nem kell tartani. Fontos tudni, hogy itt csakis hitelesített mérleget használnak a szakértők. Egy államilag ellenőrzött, teljesen precíz berendezésről van szó, ami csakis akkor kapja meg a szükséges engedélyt, ha az minden egyes szabványnak maximálisan megfelel.

De vas felvásárlás során gyakran előkerülnek a kis kézi mérlegek is, amik deka pontosan mérnek. Illetve itt vannak még a kisebb szerkezetek, amik akár 600 kg-ig rendelkezésre állnak, de csak egy négyzetméter alapterülettel bírnak. Ha kevés a leadandó vashulladék, ajánlott a kis mérlegen mérni, még ha egy kicsit több időt vesz is igénybe.

Ha a vas felvásárlás során több száz vagy ezer kilogrammról van szó, akkor csakis a hídmérleg jöhet szóba. Fontos itt tudni, hogy ez akár 15 kg-ot is tévedhet, ami legális, hiszen ez eleget tesz a magyar szabványoknak, tehát az elfogadható hibahatáron belül van.

A fémhulladék felvásárlás és az átvételnél megfigyelhető kerekítés

Fontos minden egyes kliensnek tudnia, hogy a legtöbb átvevőhely egész kilókat vásárol. Ha valakinek például 1,9 kilogramm reze van a fémhulladék felvásárlás során, akkor azt csak egy kilogrammként tudják átvenni a kollégák.

Itt nincs tehát kerekítés, ami érthető is, hiszen az a hiányzó 100 g nem létezik. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a fent említett példánál a fémhulladék felvásárlás ezen feltételét feltétlenül el kell fogadni. Igenis érdemes hazamenni a maradék 900 grammal és ahhoz még gyűjteni egy picit, hogy majd újabb 1 kg-ként el lehessen adni.