Ugrálóvár családi otthonokba

Ugrálóvár

A gyermekeknek óriási mozgásigénye van. Nem számít, hogy kint esik az eső vagy éppen recsegős mínusz fokok vannak, nekik futkározni, ugrálni kell, mert másként nem tudják levezetni a fölösleges energiáikat. Ha nem mehetnek ki a szabadba, akkor bent fognak ugyanezen tevékenységeknek hódolni, ami sok esetben balesetveszélyes lehet.

Tehát valamilyen formában nekünk, szülőknek kell gondoskodni arról, hogy kockázat nélkül kiélhessék a mozgásvágyukat. Például az ugrálóvár tökéletes helyszínül szolgálhat ehhez, de ha nem szeretnénk egy hosszú esős vagy fagyos időszakban mindennap játszóházba menni, akkor otthonra is beszerezhetünk egyet.

Persze valószínűleg nem fog elférni egy akkora ugrálóvár, mint a kimondottan gyermekeknek kialakított játékcentrumokban, de egy kisebb is jó szolgálatot tehet azért, hogy a gyerkőc tudjon ugrálni, bukfencezni, cigánykerekezni vagy szaltózni úgy, hogy közben ne sérüljön meg.

Ha pedig nem tudunk állandó helyet biztosítani, akkor az is megoldás lehet, hogy a használat idejére eltolunk néhány bútort és amikor nincs szükség az ugrálóvár izgalmas és óvó közegére, akkor mindent visszapakolhatunk és magát a várat is leereszthetjük, majd eltehetjük egy kis sarokba.

Ez nem túl kényelmes, de még mindig jobb, mintha a lurkó az ágyon vagy a kanapén mutatna be akrobata mutatványokat, ahol éles sarkok és egyéb veszélyes tárgyak is kárt tehetnek benne, ha esetleg leesne vagy rosszul sikerülne egy-egy mozdulat. Tehát érdemes befektetni egy ugrálóvár beszerzésébe és még akkor is felállítani, ha nem maradhat huzamosabb ideig ilyen állapotban.