Trekking kerékpárral hosszú időn át tartható a tempó

trekking kerékpár

Ránézésre minden kerékpár egyformának tűnik, pedig egyáltalán nem az. Apró, ám fontos különbségek teszik különlegessé. Trekking kerékpár és a cross over, MTB, city, dirt ezek mind olyan kategóriák, amelyek még további alkategóriákra osztódnak. Nem is tudja az ember, előny vagy inkább hátrány, hogy ennyire sok van belőlük.

Persze az tényleg jó, hogy igény van a különbözőségekre, így mindenki talál kedvére valót. A trekking kerékpár például a kirándulás szerelmeseinek való. Ránézésre azonnal szembetűnik a magas váz, a csomagtartó és sárvédő is nélkülözhetetlen kellék. Általában a nyeregcső rugós, újabban első teleszkóppal is ellátják, a kényelmesebb utazás érdekében. A trekking kerékpár valóban utazásra termett, cipekedésre, váratlan terepviszonyokra.

Persze nem fogunk talán száguldozni és trükközni vele, ugyanis nem arra való. Ilyet keresnek azok, akik aktív módon szeretik kiereszteni a gőzt, egyben az elsuhanó táj vizuális élményét is értékelni tudják, magányosan vagy a családdal együtt.