Többen is élnek az online gyógytorna lehetőségével Budapesten

online gyógytorna

A mozgásszervi panaszok egyre több embert kínoznak nap, mint nap, kortól és nemtől függetlenül. Azok, akik már legalább egyszer küzdöttek valamilyen gerinc környéki izomfájdalommal tudják, hogy mennyire nehezen lehet boldogulni onnantól kezdve, hogy kikelünk az ágyból egészen addig, amíg újra nyugovóra nem térünk. Kezdetben persze általában legyintünk arra, ha valamilyen izom, vagy ízületi panaszt tapasztalunk, ám akkor, ha újra és újra, esetleg folyamatosan tapasztaljuk a kellemtelen tüneteket, érdemes elgondolkodni azon, hogy segítséget kérjünk. Sajnálatos módon az ilyen jellegű problémákat nem lehet minden esetben néhány fájdalomcsillapítóval, vagy egy kis pihenéssel orvosolni.

Milyen megoldás jöhet szóba akkor, ha valamilyen mozgatórendszerünket érintő panasszal kelünk, és fekszünk? Az egyik legjobb, amit tehetünk ilyenkor, ha gyógytornászhoz fordulunk. Természetes, ha felmerül a kérdés, hogy miért éppen a gyógytornában rejlik sokszor az ilyen problémákra a megoldás. Azért, mert a különböző fizioterápiás módszerekkel nem csak a tüneteket próbálják meg enyhíteni, de a célzott kezeléssorozattal magát a probléma forrását akarják megszüntetni annak érdekénbe, hogy a fájdalom végleg megszűnjön.

Sajnálatosannapjainkban nehéz időszakon megy keresztül az egész világ, ennek hatása kis hazánkban is nagyon érezhető. Alapjáraton nem egyszerű eljutni a megfelelő orvoshoz, legyen bármi is a panaszunk, hiszen szinte már mindenhova időpontkéréssel lehet csak bejutni. A várakozás pedig akár hosszú heteket, rosszabb esetben hónapokat is igénybe vehet. Abban az esetben viszont, ha jó helyen keresgélünk, nem kell attól félni, hogy ilyen nehezen lehet bejutni egy gyógytornászhoz a mostani időszakban! Sőt, arra is van lehetőség, hogy akár otthonunkba gyógyulhassunk akkor, ha a megfelelő szakemberekhez fordulunk.  Szerencsére több olyan gyógytornászhoz lehet fordulni a fővárosban (0630-505-0503; 1027, Vitéz u. 9.), akik online órákat is vállalnak.

Első látásra egész biztos sokaknak furcsa az online gyógytorna lehetősége, holott a világ számos pontján már éve óta egy elfogadott módszer. A linkelt oldalon található,Budapesten dolgozó gyógytornászok szinte azonnal reagáltak a kialakult kaotikus helyzetre, és a tavaszikarantén ideje óta már online is a pácienseik segítségére vannak. Az első online konzultáción, akár csak a hagyományos találkozáskor, megtörténik a beteg kikérdezése. Az állapotfelmérés után már tudni lehet, hogy melyik gyógytorna segíthetne a legtöbbet a betegeknek. Eztán már csak internetkapcsolatra, és egy videóhívásra alkalmas eszközre van szükség, és így kölcsönösen látva egymást a szakemberirányítani tudja a pácienst annak érdekében, hogy helyesen tudja kivitelezniea gyógyulást segítő mozdulatokat. Abban az esteben, ha felketettük érdeklődését, látogasson el a Gyógytornászom oldalára, és tudjon meg még többet az online órákról, és arról, miért célszerű egy esélyt adni a gyógytornának!