Térdprotézis műtét árak: mi befolyásolja az árképzést?

térdprotézis műtét árak

A térdprotézis beültetése többféleképpen is megvalósítható. A térdprotézis műtét árak minden esetben az alkalmazott technológia függvényében alakulnak. Melyek lehetnek ezek, és mikor elkerülhetetlen a műtét? Kiderül a folytatásból.

Térdprotézis beültetésre leggyakrabban időskorban kerül sor, amikor is az ízületi kopás (arthrosis) már olyan méreteket ölt, hogy a mindennapokban korlátozza az adott pácienst a szabad mozgásban és fájdalmassá teszi számára a járást, illetve az alsó végtagok behajlítását és nyújtását is.

A fájdalom jelentkezésének és a mozgáspálya beszűkülésének leggyakoribb oka tehát az előrehaladott kor okozta ízületi elhasználódás, kopás, de előfordulhat gyulladásos, degeneratív eredetű arthritis, illetve sokízületi gyulladás, továbbá térdkalácsficam és váratlan baleset vagy sportsérülés miatt is.

Ha a térdfájdalom állandósul és a konzervatív terápia már nem segít, műtéti beavatkozás válhat szükségessé. A térdprotézis műtét árak a beavatkozás nehézségi fokát, valamint a műtéthez szükséges egyéb szolgáltatásokat (pl. altatás, betegspecifikus eszközök, kórházi tartózkodás stb.) tartalmazzák. További információra van szüksége? Kérjen személyes konzultációt Dr. Domán csípő és térdprotézis specialistától.