Széleskörűen alkalmazható pamut anyagok

pamut anyag

A tudósok szerint, az emberek körülbelül 7000 éve termesztenek gyapotot. A belőle készült puha pamut anyag a divatiparban nagy keresletnek örvend, hiszen nemcsak praktikus és kényelmes babakelengyét, hanem megbízható, gyönyörű női és férfi ruhákat varrnak belőle. Manapság nehéz lenne elképzelni bárki ruhásszekrényét pamut anyagból varrt ruhák nélkül. Fehérneműk, öltönyök, szoknyák és nadrágok, kabátok és dzsekik, a lista szinte a végtelenségig folytatható.

A híres tervezők szívesen használják ezt a természetes szövetet, mivel nem kopik, jól színezhető, könnyen szabható és kényelmes viseletet biztosít. A belőle készült viseletek higiénikusak, jól moshatóak és elősegítik a normális hő- és nedvesség cseréjét. Vannak azonban hátrányai is. Például egy 100% pamutból készült öltözet könnyen gyűrődik, idővel pedig, ha gyakran van napfénynek kitéve, elveszítheti a színtelítettséget. A divatos felső ruhakollekciók létrehozására szakosodott márkák szívesen használnak pamut anyagot, amit szintetikus szálakkal kombinálnak.

A jó tulajdonságokkal rendelkező mintás fürdőruha anyag létrehozása

A strandviselet kiválasztásakor fontos, hogy ne csak a stílusra, a modellre és a szín relevanciájára figyeljünk, hanem megfelelően értékeljük annak a szövetnek is az összetételét, amiből a termék készül. Nem titok, hogy az alacsony minőségű mintás fürdőruha anyag bőrirritációt válthat ki és allergiát okozhat. Természetesen azzal számolni kell, hogyha a bikini természetes pamutból, selyemből vagy futterből készülne, mindenképpen furcsa lenne, mivel a terméknek jól kell az alakra illeszkednie, ellenállnia a sós víznek és a napsugaraknak.

Ezek elég komoly követelmények, amelyeknek nem minden mintás fürdőruha anyag képes megfelelni. Manapság ezek varrásához szintetikus vagy fél-szintetikus légáteresztő szöveteket használnak, amelyek nem okoznak kellemetlen érzéseket a bőrön, gyorsan megszáradnak és hosszú ideig megőrzik az eredeti megjelenésüket. A pamutból készült mintás fürdőruha anyag inkább napozásra alkalmas, mint fürdésre.