Speciális hőszigetelő polikarbonát

polikarbonát

Egyre többen rendelik meg a teraszfedés szolgáltatását, hiszen egy zárt erkély nagyon sok előnyt biztosít a tulajdonosának. Ilyenkor az ügyfelek legfőbb igénye az, hogy az építmény védett legyen az időjárási viszonyoktól, esőtől, hótól, ugyanakkor fontos szempont, hogy az adott előtető ne zárja ki a fényt. A szakemberek által legtöbbször alkalmazott alapanyag a polikarbonát erre a célra, viszont arra oda kell figyelni, hogy milyen fajta!

A víztiszta polikarbonát nagyon jó választás abban az esetben, ha a terasz a ház északi részén foglal helyet, ellenkező esetben ugyanis a klasszikus üvegházhatás miatt elviselhetetlen hőség keletkezik benne a nyári időszakban. A kellemetlenség elkerülése érdekében, tanácsos a tetőfedést speciális, hőszigetelő és infra sugárzást át nem eresztő polikarbonát használata mellett dönteni. Ennek az anyagnak a hőszigetelési értékét a vastagsága és a kamrák száma adja meg. További jellemzőiről bővebben lehet olvasni a telikertepites.net weboldalon, ahol felveheti a kapcsolatot azzal a céggel, amelyik igazán profi módon végzi el a kivitelezést. Tanácsos hozzájuk fordulnia, mert esetükben a terasz árak nem járnak az egekben, bár azt tudni kell, hogy pontos és konkrét összeget senki nem mondhat előre, mert ezek az építmények minden esetben egyedi kialakítással, személyre szabottan készülnek. Számtalan összetevő befolyásolja a végösszeg alakulását. Először is a terasz mérete, a felhasznált profilok ára, a tető anyaga és annak kialakítása, formája, valamint a felhasznált nyílászárók típusa.

A szerkezet anyagát tekintve, beszélhetünk műanyag, alumínium, horganyzott acél profilokról. A tető lehet üveg, polikarbonát, zsindely vagy cserép. A formája szintén különbözhet, egyszerű építést biztosít az egy irányba döntött, félnyereg tető, de kedvelt a kupola jellegű és a két vagy három irányba döntött tető is. Ezek által vannak befolyásolva a terasz árak, ezért nem lehet fix összeget mondani a munka megkezdése előtt. Keresse fel a szakembert a weboldalon, ha kiváló építményt szeretne!