Pánikbetegség pszichológus által kúrálva

pánikbetegség pszichológus

A szorongásos zavarok között lelhető fel a pánikbetegség, hiszen ez hirtelen, látszólag kiváltó ok nélkül, epizodikusan jelentkező intenzív szorongást jelent. Szimptómái közé tartozik a heves szívdobogás, szívverés, az izzadás, remegés, torokszorítás, fulladás érzése, de a hányinger, hidegrázás, halálfélelem is jelentkezhet. Nagyon rossz mindez, de a pánikbetegség pszichológus segítségével kezelhető. Ha a felsoroltak közül több tünet is jelentkezik valakinél, mindenképpen szakemberhez kell fordulnia.

Ugyanakkor a diagnózis felállításához több tünet fellépése, az azok újbóli megjelenése miatti folytonos aggodalom és emiatt a viselkedés megváltozása szükséges. Sajnos, ez a betegség éves szinten Európában a serdülőkorúak és a felnőtt lakosság 2-3%-át érinti. 20-30 éves kor között indul és sokkal gyakrabban jelentkezik a nők körében, mint a férfiaknál. A pánikbetegség pszichológus által történő kezelése ideális esetben gyógyszeres és pszichoterápiás módszerekkel kezdődik.

A két terápia együttese nyújtja a leghatékonyabb eredményt. A pszichológus magánrendelés Budapest városában igénybe vehető és a szakemberrel való közös munka során a cél a zavar kialakulásában szerepet játszó egyéni tényezők feltárása, valamint a pszichés folyamatok átdolgozása. De nemcsak pánikbetegség esetén tanácsos felkeresni a szakembert, hanem olyan lelki problémák megjelenésekor is, amelyekkel egyszerűen nem tudunk megbirkózni.

A corvinpszichologia.hu weboldalon megtalálható telefonszámon kérhet időpontot, ha úgy érzi, hogy lelki betegséggel kínlódik már egy ideje. A pszichológus magánrendelés Budapest, Üllői út 54. szám, II. emelet, 7. címen érhető el, itt található a Corvin Pszichológia Terápiás Központ. Hogy mi történik a pszichológusnál? Azt megtudhatja a weboldalról, mint ahogyan azt is, hogy mi alapján tanácsos kiválasztani a megfelelő szakembert! Ezeket az ismereteket érdemes megszereznie, mielőtt jelentkezik a terápiára. A honlapon a terápiás központ további szolgáltatásainak listája is szerepel.