Pályázati lehetőségek felmérése 2021-ben: hogyan érdemes nekikezdeni?

Pályázati lehetőségek

A cégek fejlődése nagyon sok esetben nem megy önerőből, ezért érdemes valamilyen finanszírozási konstrukciót keresni, ami lehet pályázat, hitel vagy tőke. Talán a felsoroltak közül az első a leginkább népszerű, hiszen első látásra ez tűnik a legkedvezőbbnek bármelyik vállalkozás számára. Nem mindig egyszerű felmérni, hogy mik lehetnek releváns pályázati lehetőségek, de azért vannak olyan weboldalak (mint például a www.forrascentrum.hu), amelyek sokat tudnak segíteni ezen a téren. Ezen a weboldalon olvasható nagyon sok információ a pályázati források elérhetőségét tekintve, illetve a lehetőségekről.

Ugyancsak ezen a portálon vehető fel a kapcsolat a Forrás Centrum Kft. szakképzett munkatársaival, akik mindenben segítenek nekünk, hogy hozzájuthassunk a számunkra legjobb finanszírozáshoz a terveink megvalósítása érdekében. A legtöbb embernek a pályázati források ingyen pénznek tűnnek, de mégsem azok, ugyanis vannak olyan előírások, kötelezettségek, amelyek esetenként nagyobb költségeket jelentenek a vállalkozásnak.

Ráadásul az EU támogatásnak van egy nagy hátránya is, hiszen nem mindig akkor van pályázati kiírás, amikor a vállalkozónak szüksége volna erre. Ha éppen van ilyen, akkor pedig a pályázati kiíráshoz kell hangolnia a projektjét. Az utófinanszírozás szintén megdrágítja az egész folyamatot, de ez a kiadás jelentősen csökkenthető egy gondos tervezéssel. Mindennek ellenére kijelenthető, hogy egy olcsó finanszírozási forma a pályázati pénz, ezért nagyon célszerű igénybe venni, ha lehetőség adódik rá.

Ha Önt is érdekli ez a finanszírozási forma, akkor tudnia kell, hogy az említett cég ingyen biztosítja ügyfeleinek a pályázatfigyelési szolgáltatást, vagyis egyetlen fillér kifizetése nélkül juthat hozzá az aktuális pályázati kiírásokról szóló információkhoz. Amennyiben arra van igénye, akkor a szakemberek a pályázatírás precíz munkáját is elvégzik. Persze ez a feladat komplex, szerteágazó ismereteket igényel és kulcsfontossággal bír a megrendelő cégének jövőjét illetően.