Népszerű autómárkák prémium karórákkal: Ön hallott már róluk?

karórák

Mégis mi lehet a közös az autó- és az óraiparban? Nem ez az első alkalom, hogy népszerű autógyártók karórákhoz is adták a nevüket. Akinek volt már lehetősége kipróbálni egy autócsodát és viselt már luxusórát a csuklóján, az tudja, hogy ez a két dolog együtt teljes egészet alkot. Az autók és az óraszerkezetek a technikai tudást, a funkcionalitást és az egyedi stílust ötvözik. Sokan ezért választanak az álmaik autójához illő karórát vagy a karórához autót.

Attól függ, hogy adott esetben melyik iránt rajong jobban az illető. Ezt a fajta rajongást felismerték az autógyártók is, tehát elkezdtek kollaborálni a luxusórákat készítő cégekkel. Nem mondhatnánk, hogy ez egy új ötlet, ugyanis már közel egy évszázada megjelentek az autógyártók az órák piacán. Sok autós cég saját márkájú órát kezdett el gyártani, ám ehhez gyakorta társulniuk kellett egy luxus óragyártóval. Így jött létre a Bugatti és a Jacob & Co által megalkotott Bugatti Chiron Tourbillont nevű csoda.

Természetesen egy limitált szériáról van szó, amit nem lehet akármelyik webáruházból beszerezni, hiszen az ára megközelíti a 300 ezer dollárt. A különlegessége az extravagáns dizájn mellett abban rejlik, hogy egy működő 16 hengeres motor-makett kapott benne helyet. Az angolok büszkesége az Aston Martin és a svájci Jaeger LeCoultre kollaborációja révén kerültek az autókba egyedi mutatókkal ellátott műszerek, sebességmérők stb. A két cég kapcsolata egészen az 1920-as évekig vezethető vissza.

Az első közös tervezésű karóra viszont 2005-ig váratott magára. Nem csoda, hogy akkoriban hatalmas érdeklődés övezte az AMVOX 1-et. A Bentley szintén népszerű a felsőkategóriás autókat kedvelők körében. Nem bízták a véletlenre, amikor a svájci Breitlinggel társultak. Ezek alapján elmondható, hogy aki valóban rajongója egy adott autómárkának, az biztosan meg fogja találni a kocsijához illő, tökéletes karórát. Nem beszélve arról, hogy az Audi, a BMW és természetesen a Mercedes és számos saját márkájú, kifinomult óramodellel büszkélkedhet.