Nem bonyolult a cégalapítás menete

cégalapítás menete

Bizonytalan világunkban gyakran előfordul, hogy valaki elveszíti a munkahelyét és a megélhetés érdekében elhatározza, hogy alapít egy saját vállalkozást. Csak az a gond, hogy a legtöbbünknek nem ismeretes a cégalapítás menete, ezért nehezen tudjuk megoldani.

A világháló segítségével azonban könnyen megtalálhatjuk a megoldást erre a problémára. Például a cegalapitas.net weboldalon egy olyan csapatot ismerhetünk meg, amelyik mindenben támogat bennünket, ha saját céget akarunk létrehozni. Itt közvetlen kapcsolatba kerülhetünk ügyvédekkel, akik rövid határidő alatt, garanciával állnak a rendelkezésünkre ahhoz, hogy a terveinket gyakorlatba tudjuk ültetni.

Ily módon a cégalapítás menete semmilyen akadályba nem ütközik és hamarosan elkezdhetjük a tevékenységet. Az említett weboldalon megtekinthető a részletes jogi információtár is, aminek alapján eldöntheti mindenki, hogy milyen társasági forma lesz optimális részére. Ugyanakkor a cégalapítás menete felől szintén tájékozódhatunk. Olvassa el ezeket az információkat, mielőtt döntene!

A tevékenység meghatározását a TEÁOR kód mutatja.

Ez nem más, mint a gazdasági tevékenységek egységes ágazati osztályozási rendszere. Tehát nélkülözhetetlen a TEÁOR kód a cégalapításnál. A bejegyzési kérelem benyújtásakor az adott vállalkozás köteles megjelölni fő tevékenységét, valamint további tevékenységi köreit azok mindenkor hatályos TEÁOR nomenklatúra szerinti megjelölésével. Minden tevékenység más-más TEÁOR kód jelöléssel rendelkezik és ezt a listát megtekintheti a honlapon.

A Központi Statisztikai Hivatalt kell felkeresnie a cégalapítást tervező személynek, ha nem tudja meghatározni, hogy a végezni kívánt tevékenység melyik TEÁOR kategóriába tartozik. Az említett portál szakértői cégeljárási kérdésekben segítenek Önnek.

Az oldalon kereső is segíti a munkáját, hiszen csak be kell írnia a kódot vagy a keresett kifejezést és máris kiadja, amit keres. A TEÁOR kód kiválasztása nem ördöngösség és amint ez megvan, a cégalapításnak már semmi nem vethet gátat. Ezért ne teketóriázzon, hanem minél előbb lépjen be a vállalkozók népes táborába!