Nejlonharisnya minden mennyiségben

nejlonharisnya

Kevesen tudják, hogy amikor harisnya vásárlására kerül a sor, nem csupán a színt, valamint a méretet kell szemügyre venni, hanem vannak egyéb fontos tényezők is, amelyek árulkodnak a szóban forgó darabok egyéb minőségi jegyeiről is. A nejlonharisnya esetében például ilyen információ lehet a bizonyos den szám, ami ha elég figyelmesek voltunk, biztosan eddig is feltűnt már.

Tekintve, hogy egy meglehetősen idegen hangzású szóról van szó, nem mindenki tulajdonít jelentőséget ennek a kifejezésnek, hiszen ahogy írtuk, kevesen tudják, hogy mi ez és nem sokan veszik a fáradtságot, hogy ezzel kapcsolatban is szóba elegyedjenek az elárusítóval.

Röviden úgy mondhatnánk, hogy a den szám nem más, mint a gyártásnál használt fonal finomságát jelző érték. Kissé felületesen fogalmazva azt mondhatjuk, minél kisebb ez a szám, a harisnya annál vékonyabb. Persze nem mindig a vékony a cél, hiszen ahány alkalom, annyi szempont, így mindenkinek magának kell megítélnie, hogy a nejlonharisnya milyen tulajdonságokkal rendelkezzen.