Mit jelent a sterling ezüst kifejezés?

sterling ezüst

Vásárlásnál sokan finom ezüstöt akarnak választani, azonban a lágysága miatt muszáj keverni valamilyen anyaggal. Itt jön képbe a sterling ezüst, amit másik fémmel, például rézzel szoktak keverni. Ez annyit jelent, hogy az adott ékszer ezüsttartalma 92 százalék körül mozog, a maradék 8-at a kevert fém adja ki.

A keverék hatása, hogy sokkal tartósabb ékszert kapunk kézhez, így nem kell félni attól, hogyha véletlenül nekikoccan valaminek akkor tönkremegy. Azonban muszáj megemlíteni a negatív hatásokat is, mivel az a kevés réz sokkal könnyebben érintkezik az oxigénnel, vagyis oxidálódik, ami a szokásos fekete ezüstöt okozza. Nincs annál rosszabb, mint amikor az eleinte csillogó karkötőnk vagy nyakláncunk elszíneződik, de szerencsére könnyen tisztíthatjuk.

Vásárlásnál figyeljünk arra, hogy bizonyos sterling ezüst ékszereknek valójában csak a bevonata az ezüst, az alapfémet nikkel vagy más olcsó megoldás adja, ami az idő múlásával meglátszik. Ha jó minőségű ezüst ékszert akarunk, akkor válasszunk megbízható helyről!