Mire kell figyelni a vashulladék átvétel során?

vashulladék átvétel

A vas hulladék leadása egy remek megoldás a nem kívánatos, de még így is értékes anyagoktól való megszabaduláshoz. Ha egy megbízható cég mellett dönt az ember, akkor a vashulladék átvétel egyszerű, ugyanis a hozzáértők korrekt módon járnak el, betartva az összes törvényt és szabályt.

Nyilván vannak egyes helyek, ahol inkább a haszon van az első helyen. Ezekkel jobb vigyázni. De pontosan mire is kell odafigyelni, amikor a cél a vashulladék átvétel? Ott van ugye a mérlegelés, amitől rengeteg minden függ. A legtöbb nézeteltérés a mérlegelés megbízhatóságából ered.

A vashulladék szakmában csak hitelesített mérleget lehet használni. Annak érdekében, hogy a mérleg minden esetben pontos eredményt mutasson, elengedhetetlen az állami leellenőrzés. A MÉH telephelyek csakis akkor kapnak engedélyt, ha minden a szabványoknak megfelelő, és a hibahatáron belül mérő mérleget alkalmaznak.

A vashulladék átvétel során gyakran használnak kisebb, kézi mérleget, ami dekára pontosan mér. Az ilyen eszköz akár 600 kg-ig is mérhet, azonban csak egy négyzetméteres alapterülettel rendelkezik. Ha kevés a leadandó vashulladék, ajánlott a kis mérlegen mérni, még ha egy kicsit több időt vesz is igénybe.

Miben segíthet az Oroszlány MÉH telep?

Oroszlányban sem kell aggódjanak azok a személyek, akik különféle fém vagy egyéb hulladéktól szeretnének megválni. Legyen szó bármilyen fajta hulladékról, az Oroszlány MÉH telep rendelkezésre áll. A korrektség és a szabályok betartása itt első helyen van. A bűnmegelőzés érdekében a magyar kormány több olyan rendelkezést hozott, amely szabályozza az átvehető anyagokat, illetve különböző engedélyekhez kötik az átvételt.

Pontosan tisztában van ezzel a vállalat, amelyik a munkája során minden szabályt betart. Mindezt igazolja, hogy az Oroszlány MÉH telep környezetvédelmi, fémkereskedelmi és természetesen telephelyi engedéllyel is rendelkezik. A Nemzeti Adó és Vámhivatalnak (NAV) napi jelentést, a környezetvédelmi hivatalnak negyedéves vagy éves jelentést tesznek a munkatársak. Maximálisan megbízható hát az Oroszlány MÉH telep.