Milyen öntözéstechnika brandek közül lehet választani?

öntözéstechnika

Magyarországon bőven van miből válogatni a kertépítésnél elengedhetetlen alkatrészek és márkák közül. Ahhoz, hogy a végeredmény tökéletesen legyen, érdemes egy profi szakember mellett dönteni, aki pontosan tudja, hogy milyen öntözéstechnika márka fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket.

A hazai piacon lévő vezető márkák közé sorolható a Toro, a Hunter, a Rain Bird, az Irritrol, a K-Rain, az Orbit és a Signature, valamint a Rain. Olyan gyártókról van itt szó, amelyek az alkatrészeikkel biztosan nem fognak csalódást okozni, hiszen évek óta a magas nívót képviselik, garantálva ezzel a jól működő locsolórendszert.

A megbízható és felhasználóbarát brandek közé sorolható a Toro Greenkeeper. Kiváló öntözéstechnika márka még a K-Rain, ami évek óta híres a speciális rotoros szórófejekről. Az ontozorendszeres.hu előszeretettel dolgozik ezen gyártók termékeivel. Amikor a profi rotoros fúvókákról van szó, akkor csakis a Hunter MP-Rotátor jöhet szóba.

Ha egy automata öntözőrendszer csak Rain Bird vagy csak Rain termékekből van összerakva, akkor is számíthat a megrendelő a kiváló működésre. Persze nem szabad elfelejteni, hogy bármennyire is jó a kiválasztott öntözéstechnika, annál sokkal fontosabb, hogy a telepítést ki végzi el. Csakis az a szaki jühet szóba, aki jól ismeri a termékeket és pontosan tudja, hogy miként kell fehasználni azokat.

Mennyi időt vesz igénybe az öntözőrendszer építés?

A locsolórendszerek megépítésekor a kuncsaftokat az érdekli, hogy mennyibe is kerül az egész és mennyi ideig tart a projekt. Az öntözőrendszer építés időtartama sok mindentől függ. Csakis akkor tud pontos választ adni a szaki, amikor megtörtént a helyszíni felmérés. A szükséges adatok ismeretében lehet korrekt választ adni az időtartammal kapcsolatos kérdésre.

Azonban, ha a gyakorlat átlagát tekinti a kertmester, akkor egy kis- vagy közép méretű kert öntözőrendszer építés projektje maximum 2 napot vesz igénybe egy tapasztalt csapatnak. Az öntözőrendszer építés idejének befolyásoló tényezői közé sorolható a kert mérete és tagoltsága, az időjárás, a kért műszaki megoldások és persze a talajviszonyok egyaránt.